Nestlé România și Junior Achievement organizează webinare de orientare profesională în mai multe licee din țară


Nestlé România și Junior Achievement organizează webinare de orientare profesională în mai multe licee din țară

Junior Achievement România, în parteneriat cu Nestlé România, desfășoară programul de dezvoltare profesională “Succesul tău profesional”. În cadrul acestui proiect, cei doi parteneri derulează o serie de activități de tip learning by doing și creează contexte educaționale ce permit elevilor de liceu să dobândească o viziune mai clară asupra viitoarei profesii și asupra pașilor pe care este recomandat să-i parcurgă pentru a-și contura viitoarea carieră profesională. În perioada 5-13 mai, voluntarii Nestlé s-au întâlnit virtual cu peste 1.200 de elevi din 31 de județe.

Temele abordate în webinare au fost: „O carieră în domeniul resurselor umane”, „Ce presupune o carieră în marketing?”, „Always show up and be a team player!”, „Ce presupune un parcurs profesional în domeniul vânzărilor”. Acestea au avut rolul de a contribui la dezvoltarea cunoștințelor elevilor și la exersarea abilităților de viață potrivite luării unor decizii informate pentru viitor.

„Ne bucurăm să fim alături de Junior Achievement România în proiectul „Succesul tău profesional”, în cadrul căruia am desfașurat patru webinare de orientare în carieră pe diferite domenii. Aceste interacțiuni dedicate liceenilor au înlesnit întâlnirea virtuală cu profesioniști Nestlé, care au reușit să-și împlinească aspirațiile de carieră și care, în urmă cu câțiva ani, erau asemenea lor, la început de drum, cu multe planuri și visuri. În cadrul webinar-ului pe care l-am facilitat, având ca temă parcursul unei cariere în domeniul resurselor umane, m-au surprins plăcut interesul arătat și curiozitatea celor peste 300 de tineri. Nu în ultimul rând, vreau să le mulțumesc colegilor mei, Andra Daroiu, Livia Belu și Ionuț Constantinescu, pentru deschiderea, entuziasmul și implicarea lor în acest proiect”, spune Elena-Adriana Boldea, Talent Acquisition, Nestlé România.

Participanții la sesiuni au fost foarte activi, punând întrebări pertinente, arătând interes crescut față de dezvoltarea personală și având aspirații de carieră foarte diverse. Au fost alături de voluntarii Nestlé și profesorii îndrumători care sunt mentori valoroși pentru tânăra generație aflată la început de drum.

„Tema webinar-ului și sesiunea în sine mi s-au părut foarte utile și interesante. Am apreciat claritatea explicațiilor voluntarului Nestlé și prezentarea foarte bine structurată. Dacă aș vrea să identific ceva ce nu mi-a plăcut, nu cred că aș găsi. Mi-a plăcut foarte mult și consider că informațiile primite în cadrul webinarelor, sunt utile și extrem de importante, indiferent de job-ul sau domeniul pe care îl vom alege în viitor”, elevă, clasa a IX-a, Colegiul Național Ion Luca Caragiale, București.

„Aceste sesiuni sunt extrem de utile; un plus este dat și de voluntari, și modul de a ne explica anumite lucruri! Îmi place faptul că suntem implicați în ceea ce se spune prin întrebări sau prin faptul că primim exemple concrete, lucru care este benefic pentru a ne da seama cu exactitate despre ce este vorba și cum am putea aplica, atât la școală, dar și în afara ei, o parte dintre informațiile care ne sunt transmise”, elev, clasa a XI-a, Liceul Tehnic Ion Mincu, Târgu Jiu.

„Prezentarea a fost foarte detaliată și derulată într-un mod plăcut. Am fost introduși în lumea marketingului și am analizat care sunt cele mai bune modalități de a face reclama unui produs. De asemenea, mi-a plăcut și faptul că prezentarea a fost interactivă. Pe scurt, aș spune că a fost foarte utilă și interesantă”, elevă, clasa a X-a, Colegiul Național Spiru Haret, București.

„Foarte interesantă și utilă mi s-a părut întâlnirea cu tema ”Ce presupune parcursul profesional în domeniul vânzărilor?”. Cel mai mult mi-a plăcut că am aflat și învățat lucruri noi în ceea ce privește domeniul vânzărilor și am învățat cum să te dezvolți din punct de vedere profesional. Mi-a plăcut și că s-a folosit aplicația Kahoot în timpul sesiunii”, elevă, clasa a X-a, Liceul Tehnologic Dimitrie Bolintineanu, Giurgiu.

În cadrul aceluiași proiect „Succesul tău profesional”, va avea loc și un eveniment online – Innovation Day – un workshop cu format interactiv, ce reunește echipe de tineri care primesc provocarea de a găsi soluții inovatoare, de îmbunătățire a unor situații inspirate din realitatea cotidiană.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie