Tot mai mulți profesori JA de la an la an!

Tot mai mulți profesori JA de la an la an!

În acest an școlar, peste 4.000 de cadre didactice au ales programele, proiectele și competițiile Junior Achievement, prin intermediul cărora elevii pot ajunge mai aproape de mediul economic.

Acum 11 ani, programul dumneavoastră ne-a atras prin aplicabilitate, coerență și profesionalism. An de an, am încercat să derulăm activități în spiritul JA România, astfel încât elevii Școlii Gimnaziale Nr. 59 să înțeleagă mai bine lumea în care trăiesc”, declară Copăcel Paula, coordonator de proiecte și programe educative.

Profesorii JA și elevii primesc, gratuit, training, consultanță și toate materialele necesare pentru a aduce la clasă programele internaționale „learning by doing“, în funcție de categoriile de vârstă ale elevilor și de specificul sistemului educațional românesc. JA operează în România în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, iar kiturile oferite (manuale pentru elevi, ghiduri pentru profesori și voluntari, fișe pentru activități) au acordul MEN în vederea utilizării la clasă.

Implementez programele JA de cinci ani și le consider utile și practice. Elevii sunt foarte interesați să descopere tainele economiei de piață și sunt foarte inventivi când vine vorba de a pune bazele unei mici afaceri. Implementez aceste programe la toate clasele V-VIII și le consider foarte utile pentru viitorul elevilor”, spune Iosif Dorin Crișan, profesor Școala Gimnazială Băița, Hunedoara.

Activitățile learning by doing sunt foarte utile, pentru că mă ajută să-mi ating obiectivele operaționale în predarea disciplinelor de Economie și Educație antreprenorială, în contextul utilizării multor noțiuni economice și concepte de business abstracte”, mărturisește Mihai Mihăescu, profesor la Colegiul Național „Alexandru Odobescu”, Pitești.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie