Un viitor sigur - Safe Journey


Un viitor sigur - Safe Journey

Tip: Liceal

Recomandat pentru clasele IX-XII

Programul Un viitor sigur (Safe Journey) îi ajută pe elevi să înțeleagă importanța constientizării riscurilor, a realizării planurilor, strategiilor personale și profesionale bazate pe instrumente preventive, necesare unui parcurs financiar și social reușit.


OBIECTIVUL PROGRAMULUI

Obiectivul programului este de a ajuta tinerii să înțeleagă importanța creării unui plan personal și profesional bazat pe instrumente și măsuri de prevenire esențiale pentru dezvoltarea lor economică și socială.


CONȚINUT EDUCAȚIONAL

Programul Un viitor sigur are o abordare de tip learning by doing și project-based, fiind desfășurat sub forma unui curs la clasă/online, pe baza kit-ului educațional format din:

  • Ghidul profesorului
  • Manualul elevului
  • Fișe pentru activități

Programul conține cinci lecții, ce abordează trei teme principale: Obiective și planuri, Deprinderi sănătoase și Finanțe personale.

În cadrul programului, elevii parcurg temele sub coordonarea profesorilor și cu aportul consultanților voluntari din mediul de afaceri.


ABILITĂȚI DEZVOLTATE

Capacitate de analiză și evaluare a informațiilor, încredere în sine, capacitate de comparare a rezultatelor și de elaborare a strategiilor de economisire, gândire critică, capacitate de luare a deciziilor, abilități de estimare și analiză a riscurilor și avantajelor, abilități de prevenire, documentare, lucru în echipă, evaluare a costurilor și beneficiilor.


CONCEPTE

Buget, consecințe, costul vieții, credit, datorie, câștiguri, monitorizarea cheltuielilor, management financiar, venit, dobândă, aptitudini profesionale, abilități personale, priorități, beneficii, risc, managementul riscului, economisire.


LISTA TEMELOR PRINCIPALE

  1. Obiective și planuri - elevii iau parte la exerciții și activități antrenante, dinamice, care îi ajută să își descopere pasiunile și abilitățile. Ei își evaluează interesele și își creează un plan de viață pe termen scurt, mediu sau lung, bazat pe măsuri de prevenire.
  2. Deprinderi sănătoase - elevii explorează riscurile naturale și pe cele antropice (provocate de om) și află ce pot face pentru a preîntâmpina situațiile nesigure, riscante.
  3. Finanțe personale - elevii învață cum să țină evidența banilor și își construiesc un buget personal.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie