Dezvoltare personală


Dezvoltare personală

Abilități dobândite

  • Dorința de autocunoaștere
  • Atitudine pozitivă față de sine și față de ceilalți
  • Exprimarea nevoilor și emoțiilor
  • Aplicarea practică a cunoștințelor învățate la școală
  • Lucru în echipă
  • Analiza critică a informațiilor
  • Autonomie în gândire
  • Implicare socială
  • Acceptarea diferențelor de opinie
  • Responsabilitate civică

 

Programul de Dezvoltare personală cuprinde module de activități special concepute pentru elevii din clasele 0-VI, anii în care cei mici trec prin cele mai importante transformări: tranziția de la familie sau grădiniță către școală, descoperirea unui mediu complet diferit și a unui nou ritm de învățare într-o diversitate de domenii.

Este vârsta la care se conturează personalitatea și când e esențial ca elevii să se descopere pe ei și lumea din jurul lor.

Iată de ce am elaborat șase module educaționale adaptate fiecărui nivel de vârstă, în care elevii din programul de Dezvoltare personală descoperă progresiv cum să-și identifice nevoile și pasiunile, care este rolul lor în familie și în comunitate, ce sunt orașele, banii, economia, cum ne afectează globalizarea sau cum pot valorifica sustenabil resursele din jurul lor.

Programul folosește metodologia learning by doing, cuprinzând activități practice și antrenante, exerciții interactive, jocuri de rol, dezbateri și simulări prin care elevii își dezvoltă o varietate de abilități și competențe, de la autoevaluare, relaționare și lucru în echipă, la analiză, abstractizare și capacitatea de a face proiecții pentru viitorul lor.

Pe tot parcursul acestei aventuri de autocunoaștere și dezvoltare, cei mici sunt însoțiți de profesori și de consultanți voluntari de mediul de business, profesioniști în diverse domenii care le împărtășesc elevilor din experiența lor personală și profesională.

Noi înșine


Recomandat pentru: clasa 0 (pregătitoare).

Munca în echipă, responsabilitatea față de resurse și economisirea sunt principii pe care tinerii au nevoie să și le însușească din primii ani de școală. Modulul Noi înșine dezvoltă primele concepte de economie personală ale celor mai mici dintre școlari.

Citește mai mult >

Familia mea


Recomandat pentru: clasa I.

Familia este primul microunivers al copiilor, iar înțelegerea ei este esențială pentru relațiile pe care le vor dezvolta în viitor în plan personal și profesional. În modulul Familia mea, elevii identifică nevoile de trai și dorințele familiei și încep să înțeleagă deciziile și măsurile luate de părinți.

Citește mai mult >

Comunitatea noastră


Recomandat pentru: clasa a II-a.

Comunitatea este locul pe care copiii încep să îl cunoască de la vârste foarte mici. Școala, locul de muncă al părinților, magazinele, parcurile încep să devină repere importante pentru universul lor. În cadrul modulului Comunitatea noastră, elevii descoperă interdependențele dintre oameni și instituțiile publice și private.

Citește mai mult >

Orașul nostru


Recomandat pentru: clasa a III-a.

Localitatea în care trăiesc și învață devine pentru copii un punct de referință important pentru modul în care își dezvoltă aspirațiile și se pregătesc pentru viața de adult. Pornind de la un oraș imaginar, modulul Orașul nostru le aduce celor mici posibilitatea de a-și cunoaște propria localitate din perspectivă economică: meserii, afaceri, clădiri.

Citește mai mult >

Economia noastră


Recomandat pentru: clasa a IV-a.

Mecanismele pieței și ale economiei globale capătă sensuri noi pe măsură ce copiii încep să se raporteze la profesii și piața muncii, cerere și ofertă, resursele și conexiunile economice dintre comunități.

Citește mai mult >

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie