Skills for Tech Jobs

Un proiect susținut de

Skills for Tech Jobs

Competențe pentru profesii în tehnologie este un proiect de orientare profesională destinat elevilor de gimnaziu și liceu. Acesta a fost dezvoltat ca parte a programului internațional Junior Achievement - Success Skills (Succesul profesional) și include două module educaționale special create pentru lecții în sistem hibrid – Jobs in Tech și Învață programare! –, activități de consultanță și mentorat organizate cu sprijinul voluntarilor Honeywell și sesiuni online sau față în față de tip job shadowing, pentru diferite profesii din domeniul de activitate al companiei.


OBIECTIVUL PROIECTULUI

Prin intermediul activităților de învățare, consultanță și experiență practică, proiectul susține profesorii în demersul educațional, pentru a le oferi tinerilor informații detaliate despre competențele tehnice și profesionale de care au nevoie pentru succesul lor profesional în domeniul tehnologic.

Voluntarii Honeywell oferă, în cadrul proiectului, expertiză în 4 mari domenii de activitate: Aerospațial; Tehnologii de control pentru clădiri și spații industriale; Materiale și tehnologii performante; Soluții pentru asigurarea productivității și siguranței lucrătorilor.


STRUCTURA PROIECTULUI

  • Modulul educațional Jobs in Tech, dezvoltat în completarea programului Success Skills: elevii, coordonați de profesori sau de voluntari, participă la lecții/activități destinate dezvoltării abilităților personale și de comunicare necesare dezvoltării carierei și succesului profesional.
  • Modulul educațional Învață programare!: elevii, coordonați de profesori sau de voluntari, descoperă o parte dintre cele mai des utilizate limbaje de programare și aplicabilitatea lor, precum și o serie de profesii și meserii noi din zona ITC.
  • Activități de mentorat sau consultanță derulate cu suportul voluntarilor Honeywell: webinare, sesiuni Q&A, traininguri speciale pentru profesori.
  • Sesiuni în format fizic și online pentru activități de tip job shadowing adresate elevilor, pe diferite tipuri de profesii din aria de expertiză Honeywell.


CONȚINUT EDUCAȚIONAL

  • Elevii și profesorii pot accesa în mod gratuit kit-ul educațional oferit de JA pentru programul Success Skills și modulule Jobs in Tech și Învață programare!.
  • Împreună cu voluntarii Honeywell, elevii au posibilitatea de a evalua diferite opțiuni de carieră și competențele profesionale necesare, prin intermediul webinarelor și sesiunilor Q&A, studiilor de caz, role-play-urilor/jocurilor de rol și exemplelor practice oferite de specialiști.
  • Activitățile de tip virtual job shadowing oferă oportunitatea de a observa detaliile unei profesii în realitatea de zi cu zi, responsabilitățile și sarcinile concrete, precum și elementele de cultură organizațională.

„Mi-au plăcut foarte mult atât tema abordată, cât și prezentarea realizată de voluntarul companiei Honeywell, deoarece am învățat termeni noi și am reușit să înțeleg lucruri care până acum nu îmi erau clare. Consider că această activitate, derulată în cadrul proiectului Skills for Tech Jobs, a ajutat la dezvoltarea mea personală și îmi doresc să iau parte la cât mai multe astfel de sesiuni.” - Elevă, Colegiul Economic Virgil Madgearu, București

„Sesiunea online, la care am participat împreună cu elevii mei, a fost interesantă și utilă, deoarece informațiile oferite pot fi folosite și în practică. Este necesar să ne învățăm elevii cum să se descurce în viață, să-și evalueze experiențele, să-și întocmească corect prezentările și CV-ul, astfel punându-se în valoare. Pot să spun că prin activitatea aceasta am înțeles ”secretele” unei prezentări, dar și ale unui CV de succes. Am apreciat, totodată, cum a fost structurată prezentarea, iar pe viitor mi-ar face plăcere să particip la sesiuni despre joburi actuale, dar și de viitor.” - Profesor, Școala Gimnazială Nr. 7, Galați

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie