Competiția Meserii pentru România și-a desemnat câștigătorii

Competiția Meserii pentru România și-a desemnat câștigătorii


 

Suntem bucuroși să anunțăm liceele câștigătoare în competiția ”Meserii pentru România”, derulată cu sprijinul Heineken România! Cele trei unități de învățământ finaliste vor beneficia de câte o finanțare de 97.500 de lei pentru proiecte de dotare sau recondiționare a atelierelor profesionale și a materialelor didactice.

Cele trei licee câștigătoare sunt:

  1. Colegiul Tehnic Petru Rareș din București, pentru proiectul Atelier modern de confecții
  2. Liceul Tehnologic Bârsești din Tg. Jiu, pentru proiectul Dotări pentru pregătirea practică a asistenților veterinari
  3. Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară Vasile Adamachi din Iași, pentru proiectul Modernizarea laboratorului de industrie alimentară.

Următoarele șapte școli clasate în competiție vor primi câte 8 posturi desktop complete (PC, monitor, licență, accesorii) pentru dotarea laboratorului școlii. Calculatoarele sunt donate de Carrefour, în calitate de co-partener al proiectului și recondiționate de organizația Ateliere fără Frontiere.

Le mulțumim celor peste 100 de echipe care au participat la concurs și sperăm că experiența acumulată în program le va ajuta să atragă mai ușor finanțări pentru îmbunătățirea activităților educaționale din școlile lor.

Peste 100 de școli și-au înscris proiectele în competiție

Peste 100 de unități de învățământ și-au înscris proiectele în competiția ”Meserii pentru România”, derulată în perioada 15 septembrie – 9 noiembrie. Reprezentanții școlilor au beneficiat pe tot parcursul programului de resurse educaționale, webinarii și consultanță personalizată din partea experților Junior Achievement pentru scrierea și îmbunătățirea cererilor de finanțare.

Aplicațiile au vizat în special modernizarea și dotarea laboratoarelor școlilor de meserii, precum și achiziția de instrumente și aparatură performantă. Potrivit proiectelor de finanțare propuse de licee, investițiile în dotări și echipamente ar putea îmbunătăți procesul educațional, facilitând parteneriatele cu mediul de afaceri și dezvoltarea unor programe eficiente de formare profesională.

Peste 53% din tineri s-ar orienta către meserii

Programul „Meserii pentru România” susține școlile postliceale care contribuie la educația formală a „gulerelor albastre” și a fost creat ca urmare a unui studiu sociologic realizat de D&D Research privind statutul meseriilor în Romania. Cercetarea a relevat că peste 53% dintre tinerii între 18 și 24 ani s-ar orienta către meserii, 71% dintre ei crezând că o meserie se învață cel mai bine la școală.

La ora actuală, muncitorii calificați sunt foarte căutați pe piața muncii: peste 15.000 slujbe scoase la concurs de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă se adresează celor cu studii medii și profesionale. Cu toate acestea, muncitorii necalificați au o pondere mare în rândul populației, fiind a 3-a cea mai frecventă ocupație, după agricultori și vânzători.

Regulamentul competiției, etapele de implementare și lista proiectelor depuse pot fi consultate pe www.meseriipentruromania.jaromania.org

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie