Ora de sănătate

Un proiect susținut de      

Ora de sănătate

Ora de sănătate este un proiect dedicat promovării stilului de viață sănătos și stării de bine fizice, mentale și sociale a elevilor din clasele primare. Proiectul include conținuturi și instrumente educaționale dezvoltate în acord cu recomandările curriculare pentru disciplina „Educație pentru sănătate”.


OBIECTIVUL PROGRAMULUI

Activitățile și experiențele de tip learning by doing, cu rol în stimularea autocunoașterii, gândirii reflexive și învățării prin experiență, încurajează elevii de școală primară să își formeze atitudini și obiceiuri sănătoase și o înțelegere personalizată a conceptului de viață sănătoasă.


CONȚINUTUL EDUCAȚIONAL

Ora de sănătate oferă profesorilor și elevilor acces la 24 de conținuturi și instrumente educaționale, care facilitează includerea, în orarul claselor primare, a disciplinei „Educație pentru sănătate“ într-o abordare integrată: îngrijire personală, alimentație, mișcare-viață activă și prevenție a bolilor.

Conținuturile sunt structurate în funcție de abilitățile de lucru și de nivelul de înțelegere al grupelor de vârstă – 6-8 ani (Ora de sănătate 1) și 9-10 ani (Ora de sănătate 2) – și au la bază un kit educațional care include ghidul profesorului și fișe de lucru pentru elevi.

Învățarea, exersarea comportamentelor pozitive și dezvoltarea atitudinii responsabile față de sănătate sunt realizate prin:

  • analiză și gândire reflexivă;
  • lucru în echipă;
  • creativitate și identificare de soluții;
  • gândire logică;
  • planificare și organizare.

Proiectul Ora de sănătate face parte din oferta educațională a JA România începând cu anul școlar 2020-2021.

Ora de sănătate este program potrivit contextului și ușor de implementat; materialele oferite gratuit au fost extrem de eficiente și apreciate atât de elevi, cât și de părinți. Activitățile au fost atractive și utile pentru stimularea autocunoașterii și pentru formarea unor atitudini și obiceiuri sănătoase de viață. Cunoștințele dobândite în cadrul acestor ore le-am folosit și la educație civică sau științe ale naturii.” - Profesor, Școala Gimnazială Constantin Brâncuși, Cluj-Napoca

Programul Ora de sănătate vine ca o completare a disciplinelor obligatorii, iar materialele puse la dispoziție sunt de ajutor atât profesorilor, cât și elevilor. Implicarea și interesul de care elevii dau dovadă pe parcursul activităților sunt esențiale pentru stimularea autocunoașterii și încurajarea adoptării unor principii pentru o viață sănătoasă. Pe parcursul activităților, elevii au manifestat o atitudine pozitivă: s-au implicat din ce în ce mai mult, de la o oră la alta, au venit cu idei în completarea celor oferite prin proiect și au început să aplice în rutina de zi cu zi informațiile și recomandările descoperite în cadrul activităților.” - Profesor, Școala Gimnazială Nr. 156 București


Despre REŢEAUA DE SĂNĂTATE REGINA MARIA

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA este lider în calitatea serviciilor medicale din România, fiind singurul furnizor care deține trei spitale cu acreditări internaționale. Prin cele 12 acreditări obținute de la instituții internaționale de prestigiu – o performanță unică în Europa Centrală și de Est, REGINA MARIA demonstrează constant angajamentul său pentru excelența medicală și siguranța îngrijirii pacienților. În 2020, compania aniversează 25 de ani de la înființare, fiind primul furnizor important de servicii medicale private din țara noastră. În acești ani, REGINA MARIA a pus bazele unui sistem medical modern, axat pe patru piloni de dezvoltare: performanță medicală, investiții în infrastructură, educație și formarea generațiilor de mâine, și inovație digitală. Interesul pentru educație face parte din valorile de bază ale Rețelei. Până acum, REGINA MARIA a investit în programe de formare a specialiștilor în chirurgie minim-invazivă și, mai recent, a lansat primul program academic dedicat asistenților medicali, în parteneriat cu o universitate internațională de renume.
Implicarea într-un program școlar pentru sănătate și prevenție a venit ca un pas firesc în acest context. Copiii de azi au astfel șansa să devină adulții informați și responsabili de mâine.
Împreună creștem generații sănătoase!

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie