Să mâncăm sănătos

Program susținut de        

Să mâncăm sănătos

Lansat în 2017, modulul Să mâncăm sănătos ajută elevii de gimnaziu să înțeleagă, prin activități practice, facilitate de profesori și consultanți voluntari, ce înseamnă să fii sănătos, care sunt riscurile la care se pot expune și ce pot face pentru a avea o stare de sănătate bună. Modulul a fost dezvoltat ca parte a programului de educație pentru sănătate, fiind susținut în Cluj-Napoca de Fundația Auchan pentru tineri și de Auchan Retail România prin intermediul magazinului Auchan Iulius Mall.


OBIECTIVUL PROGRAMULUI

Programul Să mâncăm sănătos creează contexte în care elevii de gimnaziu sunt implicați în activități practice, jocuri, simulări de rol, dezbateri și discuții libere, pentru a înțelege importanța adoptării unui stil de viață sănătos, a realizării unor alegeri informate și a adoptării unor obiceiuri alimentare potrivite.


CONȚINUT EDUCAȚIONAL

În cadrul modulului, copiii vor participa la activități de învățare practică, pe parcursul cărora:

  • vor înțelege modul în care organismul obține energie din alimente;
  • vor afla despre principalele categorii de alimente și rolul nutrienților pentru organism;
  • vor descoperi cum să citească și să interpreteze conținutul etichetelor alimentelor;
  • vor experimenta alegeri alimentare inteligente asigurând echilibrul nutriție – activitate fizică.

Activitățile se vor desfășura în principal la școală, sub îndrumarea profesorilor și a consultanților voluntari, pe baza unui training gratuit și a kitului de materiale educaționale (ghidul profesorului și consultantului voluntar, jurnalul elevului). Există și posibilitatea de a organiza vizite la clasă, activități susținute de voluntari, cu scopul de a împărtăşi experienţe legate de o alimentaţie corectă, un stil de viață sănătos, cumpărături inteligente, tipuri de meserii sau vizite la sediul din Cluj-Napoca al partenerului programului.

„Problema alimentației nesănătoase și a creșterii procentului obezității în rândul copiilor și adolescenților a devenit tot mai acută în societatea noastră, iar părinții așteaptă și de la școală măsuri în acest sens. Activitățile au urmărit familiarizarea elevilor cu anumiți termeni, au fost realizate proiecte care promovează consumul de fructe și legume, dezbateri privind cantitatea și calitatea unor alimente și s-au oferit exemple de bune practici în citirea ambalajelor. Elevii au învățat o mulțime de lucruri, pe care au început să le aplice în alimentația și în stilul lor de viață. Vizita la clasă a consultantului voluntar a fost cea mai antrenantă activitate dintre toate.“cadru didactic, Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu, Cluj-Napoca

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie