Junior Achievement Romania, premiată pentru performană în educație la nivel european

Junior Achievement Romania, premiată pentru performană în educație la nivel european


Jo Deblaere - CEO Europe Accenture și Chairman al board-ului JA Europe, Stefania Popp - CEO JA Romania, Camelia Horlaci, Chairman al board-ului JA Romania

  

  • JA Romania castiga pentru a cincea oara premiul JA Europe Model Organisation
  • Aproximativ 250.000 de elevi urmeaza gratuit programele JA de educatie financiara, antreprenoriat si orientare in cariera

Junior Achievement (JA) Romania a primit  titlul JA Europe Model Organisation in cadrul unei ceremonii desfasurate ieri la Bruxelles.

Distinctia Model Organisation recunoaste eficienta organizatiilor membre in reteaua europeana JA si impactul programelor lor de educatie antreprenoriala, financiara si orientare profesionala pentru toate nivelurile de varsta.

Premiul este acordat in urma unei evaluari ce analizeaza performantele si impactul programelor educationale derulate de organizatiile JA in 39 de tari europene.

JA nu aduce in scoli programe, ci o schimbare de atitudine, JA motiveaza profesorii, elevii, comunitatea de afaceri sa investeasca in educatie. Aducem in scoala, printr-un foarte bun parteneriat public privat, o experienta de viata pentru ca tinerii sa aiba sansa la o viata independenta financiar si cat mai prospera, dupa terminarea scolii. Premiul apartine profesorilor, scolilor si inspectoratelor cu care colaboram, voluntarilor din business si nu in ultimul rand companiilor care ne sustin financiar activitatea si fara de care programele educationale JA nu ar fi ajuns la un sfert de milion de elevi anual”, a declarat Stefania Popp, CEO JA Romania.

In Romania, programele educationale JA sunt adaptate fiecarei categorii de varsta si pregatesc tinerii pentru realitatea economica, dezvoltandu-le abilitati si competente esentiale pentru cariera si pentru viata. Componentele esentiale ale programelor JA sunt activitatile aplicate, de tip learning by doing si prezenta consultantilor voluntari din mediul de business la clasa. Acestia sunt profesionisti dintr-o varietate de domenii si impartasesc elevilor din experienta lor personala si profesionala.

Programele sunt urmate gratuit de peste 250.000 de elevi din 1.400 de scoli publice, datorita parteneriatului cu Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice si sustinerii financiare din partea comunitatii de afaceri.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie