34 de tinere antreprenoare și-au definit modelul de business folosind Design Thinking

34 de tinere antreprenoare și-au definit modelul de business folosind Design Thinking

  • 34 de eleve din București au utilizat metoda Design Thinking pentru definirea modelului de business.
  • În doar 3 zile, 6 echipe au susținut un pitch pentru prezentarea inițiativelor lor.
  • Trainingul a fost asigurat de specialiști Accenture, cu susținerea EIT – European Institute of Innovation and Technology.

34 de eleve de la 9 licee din București au participat la workshop-ul despre Design Thinking, un proiect EIT (European Institute of Innovation and Technology) organizat cu ajutorul specialiștilor Accenture România. Lucrând în echipe, tinerele antreprenoare și-au definit modelul de business folosind Design Thinking, o metodă iterativă de analizare a ideilor de business. După trei zile de pregătire, cele 6 echipe au reușit să susțină un pitch și să prezinte un prototip de aplicație pentru telefoanele mobile.

În urma workshop-ului au prins contur aplicații suport pentru gestionarea anxietății și a stărilor depresive, pentru personalizarea și donarea hainelor și eliminarea accidentelor rutiere. Iată câteva păreri ale participantelor:

Workshop-ul a fost foarte interactiv, am avut coordonatori foarte buni, creativitatea a fost pe primul loc. A fost o provocare bazată pe inovație, care ne-a pus mintea la contribuție. Cred că aș mai participa de 1.000 de ori la activități de acest fel, pentru că sunt utile atât la facultate, cât și în viitor. Este un proiect internațional, cu diplome internaționale, care te ajută să te dezvolți, atât personal, cât și profesional. Cel mai mult mi-au plăcut colectivul, coordonatoarele și modul de lucru; cred că nu au fost aspecte care să nu îmi placă.

Am învățat ce este o aplicație și cum pot să o folosesc din ce în ce mai bine. Înainte nu aș fi știut să lucrez pe laptop în App Lab, nu m-aș fi priceput, dar acum am aflat și aș putea să îmi fac propria mea aplicație și să îmi dezvolt creativitatea și inovația. Am învățat să lucrez în echipă; înainte nu mă descurcam prea bine. Am învățat să fiu punctuală. De asemenea, am învățat să lucrez în orice fel de aplicație. Înainte nu știam ce înseamnă o astfel de meserie.

Cel mai mult mi-a plăcut că am învățat cum să facem o aplicație; acesta mi se pare cel mai interesant lucru, pentru că nu aveam de unde să știu, nimeni nu ne putea învăța acest aspect. Aici am pus bazele și am învățat cum se face. Am învățat cum să lucrez într-o echipă – iar acesta este cel mai important lucru –, cum să vorbesc în fața unui public, cum să creez un discurs și cum să structurez un material PowerPoint. A fost un workshop foarte constructiv pentru noi. Am avut parte de o echipă grozavă și ne-am dedicat foarte mult. A fost extraordinar!

Am învățat cum să mă dezvolt într-o echipă, cum să lucrez mai bine și m-am convins că și fetele pot fi cineva, nu doar băieții. Am rămas cu o experiență frumoasă și cu multe lucruri învățate, care cu siguranță o să mă ajute mai târziu.

Am aflat cum este cu adevărat lucrul în echipă, cu ce se confruntă oamenii de aici, cât de grea este o carieră în IT. Am învățat cum se prezintă un material PowerPoint folosind explicații adecvate. Am învățat programare și am aflat cum poate fi construită o aplicație de la zero. Cel mai mult mi-a plăcut lucrul în echipă: m-am implicat atât eu, cât și colegele mele.

Mai multe detalii sunt disponibile la: https://old.jaromania.org/proiecte/digital-and-entrepreneurial-skills-for-girls.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie