Ce spune un absolvent al programelor JA despre competiția JA Compania anului

Ce spune un absolvent al programelor JA despre competiția JA Compania anului

Competiția JA Compania Anului oferă contextul oportun pentru formarea unor antreprenori de succes, atât la nivel național, cât și la nivel internațional. Activitățile learning by doing, specifice programelor JA, împreună cu implicarea mediului local de business, prin experți ce oferă consultanță, know-how și o viziune reală despre dinamica afacerilor, pregătesc tânăra generație să facă primii pași spre antreprenoriat.
 
Alexandra Butmalai, antreprenor social la Fabrica de Experimente, este absolvent al programelor JA și speaker în cadrul evenimentului TEDx București 2016, unde a fost inivitată datorită inițiativelor sale antreprenoriale.
 
Iată, în continuare, mărturia acesteia cu privire la desfăşurarea competiției JA Compania Anului.
 
La ce ediție a competiției JA Compania Anului ai participat?
Alexandra Butmalai (A.B.): Am participat în anul 2014 la Compania Anului.

Ce impact a avut activitatea JA în viața ta?
A.B.: A fost momentul în care mi-am dat seama că vreau să fiu antreprenor, un prim contact cu mediul de business și „trezirea la realitate“, cum o numesc eu, acea clipă când mi-am dat seama că ceea ce am învățat în școală nu corespunde cu ceea ce mi-aș dori să știu în meseria de antreprenor.

Cum ți s-a părut metoda learning by doing folosită în programul JA Compania Anului? Este aceasta diferită față de alte metode de învățare?
A.B.: Nu luasem contact, atunci când am participat la Compania Anului, cu alte metode nonformale de învățare, de aceea mi s-a părut genial să pot experimenta o parte dintre problemele întâlnite într-o firmă reală. Îmi place faptul că m-am dezvoltat foarte mult cu ajutorul programelor organizate de Junior Achievement la care am participat.
 
Cum a decurs colaborarea cu profesorul JA?
A.B.: A fost bine, acum, când îmi amintesc acele momente, mă gândesc că e genial ca un profesor să fie implicat în promovarea unor astfel de concursuri și activități.

Ce aduc în plus programele JA?
A.B.: Prin faptul că se adresează liceenilor și sunt promovate atât de bine în școli, programele JA sunt unele dintre primele experiențe extrașcolare ale liceenilor, având un impact puternic asupra lor și asupra dezvoltării acestora.

Ce simți că le lipsește elevilor la clasă și cum crezi că JA îi poate ajuta?
A.B.: Le lipsește partea practică, iar JA se descurcă foarte bine la satisfacerea acestei nevoi. De asemenea, lipsește o comunitate de tineri implicați, cu potențial, care să aibă legătură cu mediul de business din România.
 

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie