Echipa Let’s Uni! – Premiu pentru cel mai bun plan financiar


Echipa Let’s Uni! – Premiu pentru cel mai bun plan financiar

Best Financial Plan, oferit de EY Romania în cadrul Finalei Naționale a programului internațional de antreprenoriat Junior Achievement (JA) Compania Anului 2021, a fost acordat echipei de elevi Let’s Uni!.

Tinerii au propus o soluție la întrebarea pe care majoritatea dintre ei o primesc când sunt liceeni – „Ce vrei să faci pe viitor?”. Astfel, au dezvoltat Let's Uni! – un site și o viitoare aplicație, menite să îi ajute pe tineri în procesul de admitere la universitate sau în procesul de orientare profesională și să le ușureze deciziile.

Aplicația se adresează tuturor elevilor de liceu care doresc să își continue studiile, punându-le la dispoziție, într-un singur loc, toate informațiile de care au nevoie pentru a alege o universitate. Prin intermediul aplicației, elevii pot intra în legătură cu studenții de la facultățile de interes din Europa și America și pot afla mai multe despre condițiile de studiu și particularitățile fiecărei universități.

„Datorită Junior Achievement România, curiozitatea noastră legată de lumea antreprenorială a fost amplificată, fiind unul dintre factorii cheie care ne-au motivat să ne punem în practică ideea de business. Incubatorul de afaceri JA BizzFactory ne-a oferit noi perspective antreprenoriale, învățându-ne cum să trecem de la stadiul de idee la implementare și dezvoltarea unei viitoare afaceri.” – echipa Let’s Uni! de la Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc”, București

„Elevii au avut posibilitatea să vadă că și în mediul online se desfășoară competiții pe criterii de obiectivitate și competitivitate. Echipa noastră este entuziasmată atât pentru premiul obținut (Best Financial Plan), cât și pentru faptul că își dorește să implementeze afacerea în economia reală, prin deschiderea unui SRL.
Am răspuns cu drag solicitărilor de a lua parte la webinarele din cadrul incubatorului JA BizzFactory, alături de elevi, ori de câte ori am fost invitați, și consider că informațiile obținute ne sunt foarte utile atât pentru formarea economică a elevilor, cât și a dascălilor care predau ore de educație antreprenorială.”
– profesor Maria Mihaela Popescu, Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc”, București

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie