Inginerie, Științe aplicate și IT – 11 echipe de elevi și studenți vin cu idei de afaceri inovatoare în industria tehnică și tehnologică


Inginerie, Științe aplicate și IT – 11 echipe de elevi și studenți vin cu idei de afaceri inovatoare în industria tehnică și tehnologică

În cadrul programului international Junior Achievement (JA) de antreprenoriat, s-au remarcat 11 echipe de tineri pasionati de IT, inginerie sau științe aplicate, ce au propus idei de afaceri inovatoare în aceste domenii de activitate. Având cele mai bune rezultate din cadrul programului, echipele au fost selectate să prezinte ideile lor de afacere în fața membrilor juriului din cadrul finale naționale, și vor concura pentru calificarea la evenimentele europene JA Company of the Year 2021 (secțiunea Elevi) și JA European Enteprise Challenge (secțiunea Studenți).

În acest an școlar, participanții s-au înscris cu idei de afaceri în pas cu tehnologia, cu potențial de scalabilitate și cu potențial de a genera un impact în comunitate sau la nivelul unei industrii prin realizarea de platforme care ajută la design-ul și personalizarea de mobilă de către client, sau la recomandarea de excursii, locuri, zone de locuit și activități în funcție de personalitate, prin platforme de accesare a serviciilor de curățenie printr-un singur click sau platformă de parking-sharing. Prin utilizarea tehnologiei VR în psihoterapie, prin automatizarea analizării datelor și chiar producția de componente electronice ce oferă performanță superioară calculatoarelor.


Echipele finaliste și ideile lor de afaceri:

CoreX, Colegiul Economic Iulian Pop din Cluj-Napoca, Cluj, doresc să inoveze componentele electronice pentru calculatoare, astfel încât să crească nivelul de performanță al acestora.

MobShifter, Colegiul Național Nichita Stănescu din Ploiești, Prahova, sunt o echipă care observat nevoia de simplificare a personalizării locuinței și au dezvoltat o aplicație ce permite clienților personalizarea si design-ul elementelor de mobilier și comanda pieselor create de aceștia.

MVI, Colegiul Național Decebal din Deva, Hunedoara, au dezvoltat o aplicație care ne oferă sugestii de excursii sau activități, de imobiliare și chiar sugestii din mediul social, în funcție de personalitatea clientului.

AutomazeIT, Universitatea Politehnica din București, sunt o echipă de studenți ce își doresc revigorarea pieței de consultanță IT din România prin automatizarea proceselor de analiză a datelor.

Clean Master, Universitatea Politehnica Timișoara, Timiș, au lucrat la o aplicație pentru accesarea simplă, rapidă și verificată a serviciilor de curățenie la domiciliu și la locul de muncă, printr-un singur click.

Inno, Universitatea de Vest din Timișoara, Timiș, vor să îmbine tehnologia cu psihoterapia prin crearea unei platforme cu aplicații și videoclipuri VR ce pot fi utilizate în tratarea pacienților cu anumite patologii.

Smart Parking, Academia de Studii Economice din București, sunt o echipă ce propun o soluție inovatoare în ceea ce privește gestionarea spațiilor și locurilor de parcare. Astfel, prin platforma de parking-sharing, orice persoană își va putea închiria locul de parcare în intervalele de timp în care nu folosește acel loc.

SkillsLab, Colegiul Tehnic de Căi Ferate ”Unirea” Pașcani, Iași, au un plan pentru dezvoltarea educației antreprenoriale și financiare pentru copii. Design-ul ideii lor presupune transmiterea unui kit cu toate resursele necesare dobândirii cunoștințelor necesare, dar și o platformă online cu lecții.

Curious>, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iași, este un centru online de limbi străine. Tinerii pasionați livrează acum sesiuni creative de limba engleză, spaniolă, franceză, germană și română. Următorul pas este să dezvolte o platformă bazată pe un algoritm de matching între mentor și client pe baza pasiunilor, valorilor și obiectivelor acestora.

Guide for culture, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iași vor să promoveze istoria și valoarea țării printr-o nouă cale: aplicația Guide for Culture. Pe lângă informațiile cu privire la orarul locurilor turistice, în aplicație sunt prezentate informații despre fiecare obiectiv pe care îl întâlnești, dar și informații suplimentare venind de la critici de artă și oameni din domeniu.

Sabibi, Universitatea Ștefan cel Mare, Suceava, aplică știința acolo unde este potențial. Obiectivul lor este acela de a produce băuturi pe bază de plante medicinale, ambalate în sticle de diferite dimensiuni. La baza alegerii echipei, stă potențialul extraordinar antioxidant oferit de materiile prime folosite.


Mai multe detalii despre programul internațional JA de antreprenoriat: https://jar.ro/incubator.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie