50 de unități de învățământ devin centre de dezvoltare a competențelor digitale cu sprijinul Fundației Vodafone România și al Junior Achievement


50 de unități de învățământ devin centre de dezvoltare a competențelor digitale cu sprijinul Fundației Vodafone România și al Junior Achievement

  • Fundația Vodafone România creează, în parteneriat cu Junior Achievement România, Rețeaua Școala din viitor, formată din 50 de unități de învățământ din 46 de localități urbane și rurale.
  • Școlile selectate vor beneficia de oportunități extinse de dezvoltare a competențelor digitale pentru elevii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani.

București, 3 iulie 2023 - Fundația Vodafone România, în parteneriat cu Junior Achievement România, a desemnat cele 50 de unități școlare ce vor fi organizate sub forma unor centre pentru dezvoltarea competențelor digitale ale elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, în anul școlar 2023-2024.

Cele 50 de școli publice din România, majoritatea din localități mic-urbane și rurale, au fost selectate dintr-un total de 357 înscrise și sunt primele desemnate să facă parte din Rețeaua Școala din viitor.
În procesul de selecție au fost luate în considerare criterii legate de experiența în alte proiecte care vizează dezvoltarea competențelor digitale, infrastructura și angajamentul în privința claselor participante la activități. Lista celor 50 de școli selectate este disponibilă aici.

„Ne dorim să contribuim la formarea viitoarelor generații. De aceea, prin parteneriatul cu Junior Achievement România, continuăm intervențiile în educație, cu accent pe încurajarea dezvoltării competențelor digitale atât de necesare meseriilor viitorului. Rețeaua Școala din viitor se adresează atât cadrelor didactice cât și elevilor și le dă acestora din urma o experiență diferită de învățare, prin joc.” a declarat Angela Galeța, directorul Fundației Vodafone România.

„Trăim într-o lume a tehnologiei și a informației în care dorim să învățăm mai multe despre utilizarea mijloacelor IT în activitatea de predare astfel încât să oferim elevilor noștri o șansă reală, un start de pe o poziție cât mai bună. Realitatea augmentată și jocurile fac deja parte integrantă din viața noastră cotidiană, iar proiectul Rețeaua Școala din viitor reprezintă o oportunitate de a scoate actul de predare din rutină și de a face lecțiile mai atractive. Considerăm că participarea școlii noastre la acest program va fi un succes. DORIM ȘI PUTEM crea o „Școală din viitor”, a declarat directorul Școlii Gimnaziale Satulung din județul Maramureș.

În 2023-2024, peste 10.000 de elevi din școlile din Rețeaua Școala din viitor vor avea acces gratuit la conținuturi educaționale disponibile exclusiv pe platforma www.scoaladinviitor.ro, la dotări cu kit-uri tehnologice care permit derularea la clasă a unor activități bazate pe realitatea augmentată și jocuri video, precum și la sesiuni de formare pentru profesori.

Activitățile educaționale disponibile pe platformă sunt structurate în seturi de câte 14, pe grupe de vârstă (6-8 ani, respectiv 9-12 ani), și facilitează dezvoltarea de competențe digitale, alfabetizarea informațională, rezolvarea problemelor, crearea de conținut digital, comunicarea, colaborarea și securitatea cibernetică.
Acestea sunt structurate sub formă de experiment sau ca mici secvențe de codare și pot fi realizate prin intermediul kit-ului tehnologic ce conține cuburi MergeCube pentru vizualizarea în realitate augmentată, plăci de control, piramide holografice și alte accesorii.

Inițiativa Rețeaua Școala din viitor face parte din parteneriatul Fundației Vodafone România cu Junior Achievement România pentru extinderea oportunităților de învățare learning by doing și a promovării unui model educațional transdisciplinar, rezultat din alăturarea experiențelor internaționale ale celor două organizații.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie