Abilitățile și cunoștințele STEM, de la deziderat la necesitate


Abilitățile și cunoștințele STEM, de la deziderat la necesitate

Dacă în urmă cu câțiva ani dezvoltarea abilităților și dobândirea cunoștințelor STEM prezenta interes doar pentru anumiți elevi, acum acestea au ajuns să fie cerințe necesare în accesarea a tot mai multor joburi de pe piața muncii.

Pentru a veni în sprijinul elevilor, prin proiectul Supporting the Next Generation of STEM Professionals, derulat de Waters și Junior Achievement (JA) România, creăm un context educațional axat de activități de tip job shadowing, ce le permit acestora să exploreze oportunități de carieră în domeniile STEM. Cu ajutorul specialiștilor Waters, tinerii descoperă care sunt abilitățile și cunoștințele de care au nevoie, cum le pot dobândi și ce studii ar trebui să urmeze pentru a avea o profesie în știință, tehnologie, inginerie sau matematică.

Proiectul, inițiat în anul școlar 2019-2020, are ca obiectiv pregătirea viitoarei generații de profesioniști prin dezvoltarea abilităților STEM și creșterea capacității tinerilor de adaptare la noile cerințe ale pieței muncii.

„Sesiunea la care am participat a fost foarte utilă și interesantă. A fost bine structurată, interactivă, iar informațiile clare și concise. Pe mine, o elevă de liceu în căutarea unui drum de viitor, m-au încurajat să privesc designul grafic și zona de user experience ca pe două domenii de viitor. Informațiile despre aplicațiile de programare m-au motivat să mă apuc de design grafic. Mi-aș dori ca în cadrul următoarelor sesiuni să se discute și subiecte despre ingineria software-ului.” – elevă la Colegiul Național "Mihai Viteazul" din București, clasa a 10-a.

„A fost o sesiune interactivă, pe o temă utilă și de interes pentru elevi, menită să-i informeze despre ce presupune rolul de Software Developer. Mi-a plăcut atât partea de prezentare, de exerciții adresate participanților, cât și partea de întrebări și răspunsuri. Prin modul interactiv de desfășurare și recomandările oferite elevilor, consider că acest webinar și-a atins scopul.” – profesor la Liceul Tehnologic Special pentru Copii cu Deficienţe Auditive din Buzău

Detalii la https://old.jaromania.org/proiecte/supporting-the-next-generation-of-stem-professionals.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie