Build-up Your Future – o inițiativă educațională Junior Achievement România și Facebook, dedicată liceenilor


Build-up Your Future – o inițiativă educațională Junior Achievement România și Facebook, dedicată liceenilor

  • Junior Achievement (JA) România și Facebook lansează proiectul Build-up Your Future, adresat liceenilor din mediul rural și urban.
  • Pe parcursul primului semestru al anului școlar 2021-2022, elevii înscriși vor participa la sesiuni de mentorat unu la unu, pe teme privind orientarea în carieră și construirea viitorului, organizate cu sprijinul business consultanților voluntari din partea companiei Facebook.

Junior Achievement România și Facebook lansează proiectul Build-up Your Future, special conceput pentru a-i sprijini pe tineri să-și dezvolte cunoștințele și abilitățile necesare succesului în carieră.

Build-up Your Future, dezvoltat ca parte a programului Junior Achievement de orientare profesională, include activități de consultanță în carieră și sesiuni de mentorat personalizate în funcție de interesele elevilor, organizate cu sprijinul consultanților voluntari din partea companiei Facebook.

15 liceeni din 10 localități din țară și 15 consultanți voluntari români și străini vor fi angrenați în peste 150 de sesiuni de mentorat online, desfășurate pe durata a 8-10 săptămâni. Elevii participanți vor avea oportunitatea de a descoperi informații noi și de a se implica în activități concrete, ce au în vedere dezvoltarea și exersarea aptitudinilor și abilităților necesare orientării în carieră și pregătirii pentru locul de muncă, identificarea și cultivarea intereselor personale și profesionale, realizarea unui CV de succes, alegerea facultății potrivite și a unui viitor loc de muncă, explorarea unor oportunități de internship. O componentă specială a proiectului este dată de faptul că sesiunile de mentorat pot fi desfășurate în limba română sau engleză, în funcție de opțiunea elevilor implicați.

Sub coordonarea consultanților voluntari, a căror experiență profesională și personală constituie un model pozitiv pentru elevi și aduce valoare adăugată activităților educaționale, tinerii vor explora și evalua diferite opțiuni de carieră și competențele profesionale necesare acestora. De asemenea, prin implicarea în proiect, elevii câștigă încredere, cunoștințe practice și atribute esențiale în pregătirea pentru viitoarele profesii.

Detalii despre proiect la https://jar.ro/byf-fb.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie