AFACERI SOCIALE - 14 echipe de tineri prezintă soluții inovatoare pentru comunitate, îmbinând principiile de business și componenta de antreprenoriat social


AFACERI SOCIALE - 14 echipe de tineri prezintă soluții inovatoare pentru comunitate, îmbinând principiile de business și componenta de antreprenoriat social

După parcurgerea etapelor de pregătire din programul internațional Junior Achievement (JA) de antreprenoriat, cele mai active 14 echipe cu afaceri sociale vor prezenta în fața membrilor juriului proiectele, în cadrul finalei naționale, și vor concura pentru calificarea la evenimentele europene JA Social Innovation Relay (secțiunea Elevi) și JA European Enteprise Challenge (secțiunea Studenți).

În cadrul ediției 2021 a programului, tinerii au propus soluții cu componentă de antreprenoriat social și cu potențial de a genera și un impact pozitiv în comunitate, prin implicarea voluntarilor, organizarea de activități educaționale pentru persoane din categorii dezavantajate, aplicații care vin în sprijinul persoanelor cu diferite deficiențe sau care promovează un stil de viață sănătos și facilitează prevenția dezvoltării anumitor boli grave, un prototip de baterie obținut din deșeu organic, un serviciu de colectare și reutilizare a materialelor textile ș.a.


Echipele finaliste și ideile lor de afaceri:

Booked, Colegiul Național Mihai Viteazul, Ploiești, Prahova, a dezvoltat un concept de Club de lectură online, cu și despre cititori, care facilitează conectarea între oameni post-pandemie.

Bvolunteer, Colegiul Național de Informatică, Piatra-Neamț, Neamț, a propus o platformă pentru căutarea de proiecte și evenimente în scop de voluntariat.

Dwarfs today, giants tomorrow, Liceul Teoretic Ioan Pascu, Codlea, Brașov, doresc să pună bazele unei ONG dedicat copiilor, pentru învățarea limbilor străine și implicarea în diferite activități interactive.

Ecological Battery Company, Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza, București, a realizat un prototip pentru o baterie din deșeu organic/compozit natural, ca alternativă de alimentare energetică care nu va polua mediul.

Fit & Smart, Colegiul Național Gheorghe Șincai, București, a gândit un site care include un ghid medical pentru promovarea și punerea în practică a unui stil de viață sănătos.

FRUTOPIA, Colegiul Național Gheorghe Șincai, București, dorește să motiveze oamenii, prin produsele bio realizate din fructe, să conștientizeze efectele nocive ale zahărului asupra sănătății.

Helping Sidekick, Colegiul Național Mihai Eminescu, Oradea, Bihor, a propus o aplicație-dicționar care să vină în sprijinul persoanelor cu deficiențe de auz și vorbire.

Let's Uni!, Colegiul Național Bilingv George Coșbuc, București, a realizat o platformă/aplicație de orientare și consultanță profesională pentru tineri.

Recitextil, Colegiul Național Gheorghe Șincai, București, promovează sustenabilitatea printr-o soluție de colectare a materialelor textile și pregătire a procesului de reciclare.

Sunshine Need, Liceul Teoretic Dante Alighieri, București, a propus un format nou de tabere tematice pentru copiii cu dizabilități, care implică ca instructori și persoane cu dizabilități.

The Change, Colegiul Pedagogic Vasile Lupu, Iași, a gândit o aplicație online de mapare a persoanelor și cazurilor care necesită ajutor, realizând astfel o legătură între beneficiari și donatori.

Green grass, Liceul Demostene Botez Trușești, Botoșani, a propus un sistem de colectare de material organic pentru compost destinat agricultorilor.

No waste store, Liceul Teoretic Jean Louis Calderon, Timișoara, Timiș, a gândit un concept de magazin cu produse reutilizabile, fără plastic, motivând oamenii să adopte un comportament responsabil față de mediu.

iScreen, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie George Emil Palade, Târgu-Mureș, Mureș, doresc să lanseze un serviciu care să asigure utilizatorilor informații personalizate despre prevenția dezvoltării anumitor boli grave și să recomande analize și investigații.


Mai multe detalii despre programul internațional JA de antreprenoriat: https://jar.ro/incubator.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie