Cum schimbă modulele BaniIQ și Banii pe Net obiceiurile de consum și economisire ale tinerilor?


Cum schimbă modulele BaniIQ și Banii pe Net obiceiurile de consum și economisire ale tinerilor?

  • 70% dintre cursanții programului national de educatie financiara BaniIQ și Banii pe Net țin o evidență strictă a cheltuielilor lunare și au economisit în ultimele șase luni.
  • Cele două module de educaţie financiară au ajuns la peste un milion de beneficiari în cinci ani şi jumătate de când au fost lansate.

Peste două treimi dintre participanții la modulele de educație financiară BaniIQ și comerț online Banii pe Net, susținute în România de Visa și băncile partenere și aduse gratuit în școli, biblioteci și online de către Junior Achievement (JA) România au reușit să economisească în ultimele șase luni, iar un procent similar din cei care au finalizat module utilizează instrumente de monitorizare a cheltuielilor lunare, arată un studiu recent privind impactul celor două programe de educaţie financiară.

Detalii despre rezultatele studiului în urmatorul infografic

BaniIQ și Banii pe net sunt module extinse ale programului național JA de educație financiară, realizate în România datorită Visa. Programele au scopul de a-i ajuta pe români să-şi administreze mai bine bugetul personal și să se familiarizeze cu servicii financiare.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie