Elevii din Constanța se pregătesc pentru a cincea ediție a competiției Sci-Tech Challenge

Elevii din Constanța se pregătesc pentru a cincea ediție a competiției Sci-Tech Challenge
Între 23-25 noiembrie, peste 300 elevi din Constanta au făcut primul pas pentru pregatirea participarii la competiția națională “Sci-Tech Challenge”. 
Vizitele la clasă din acest an, au pus alături elevii pasionați de economie, tehnologie și antreprenoriat de la 9 licee din Constanța: Liceul Teoretic Callatis Mangalia; Liceul Teoretic Ovidius; Colegiul Tehnic de Marină Al. I. Cuza; Liceul Tehnologic Economic Virgil Madgearu; Colegiul National Mircea cel Batran; Colegiul Dobrogea din Castelu; Liceul Energetic; Liceul Tehnologic de Electronica si Telecomunicatii; Liceul Teoretic Traian.

În martie 2017, elevii vor avea posibilitatea de a participa la competiția Sci-Tech Challenge ce va desemna echipa Romaniei în finala Europeană a competiției. 
Reamintim ca la ediția de anul trecut, o echipa formată din 5 elevi constănțeni a câștigat Marea Finală Europeană a competiției, prezentandu-și soluția în Parlamentul European.
 


Aflat la a patra ediție, Proiectul Sci-Tech Challenge este un concept interactiv în care tinerii sunt atrași spre cariere din domeniul STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie si Matematică) și sunt provocați într-o competiție națională să găsească soluții inovatoare la probleme de afaceri reale din tehnologie. 

Programul este organizat de JA Romania, cu sprijinul ExxonMobil Romania.
Distribuiti:

articole din aceeasi categorie