Signature Award: Innovation Award – susținut de Accenture România acordat în cadrul competiției JA Compania Anului 2022 echipelor Jinovacs (Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, București) și SignText (Universitatea Politehnica București)


Signature Award: Innovation Award – susținut de Accenture România acordat în cadrul competiției JA Compania Anului 2022 echipelor Jinovacs (Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, București) și SignText (Universitatea Politehnica București)

Echipa de eleve Jinovacs, participantă la finala națională a competiției JA Compania Anului, și-a propus să ajute elevii, studenții și angajații care lucrează la birou, să fie motivați și organizați pentru a-și desfășura eficient activitatea zilnică. Elevele oferă o tehnologie inovativă pentru a evita burn-out-ul, lipsa de motivație prin folosirea unui sistem de tip recompensă.

„Pe parcursul celor trei luni din cadrul Incubatorului JA BizzFactory, un cuvânt a dictat întregul parcurs: progresul. În această competiție am învățat că inexistentul se poate materializa dacă îți dorești suficient de tare. Aici a fost locul unde am realizat că ideea noastră se poate transforma în realitate. Am vrut să dezvoltăm o soluție prin care să creăm un mediu propice muncii de birou, pentru a combate suprasolicitarea și lipsa de motivație, probleme cât se poate de accentuată în societatea contemporană. Am fost susținute constant și de la zero cunoștințe legate de antreprenoriat, am reușit să ne dezvoltăm în cadrul acestui program și să ajungem la acest rezultat. Mulțumim pentru această experiență cu totul și cu totul specială.” – elevele din echipa Jinovacs

Echipa de studenți SignText de la Universitatea Politehnica București a realizat un prototip de aplicație mobilă pentru convertirea limbii mimico-gestuale în limbaj text și audio, pentru a veni în sprijinul comunității hipoacuzice.

„Pentru noi, experiența Incubatorului JA BizzFactory a fost un element care ne-a scos din monotonie și ne-a demonstrat încă odată cât de important este lucrul în echipă și impactul pe care o idee bună îl poate avea în societate. Am putut dobândi și aprofunda atât cunoștințe antreprenoriale, cât și legate de diferite domenii de activitate. De asemenea, colaborarea cu mentorii noștri a fost una benefică, deoarece am putut să îmbunătățim planul de afaceri și am înțeles importanța dezvoltării unui prototip. Dorim să mulțumim întregului juriu pentru șansa oferită de a reprezenta România în cadrul evenimentului european Gen-E. Este o onoare pentru noi și o oportunitate imensă deoarece putem să ne promovăm conceptul și putem să atragem atenția asupra importanței integrării persoanelor cu deficiențe de auz în societate.” – studenții din echipa SignText

Cele două echipe de tineri au fost premiate cu distincția Innovation Award, acordată de Accenture România, ținând cont de elementele de inovație și creativitate incluse, și valoarea adăugată din afacerile lor pilot.

Echipa SignText a fost desemnată câștigătoare la nivel național și va reprezenta România la evenimentul european Gen-E 2022.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie