AGRIBUSINESS INVESTMENT AWARDS PRIMIT DE DOUĂ ECHIPE DE ELEVI CU IDEI DE AFACERI ÎN DOMENIUL AGRICOL


AGRIBUSINESS INVESTMENT AWARDS PRIMIT DE DOUĂ ECHIPE DE ELEVI CU IDEI DE AFACERI ÎN DOMENIUL AGRICOL

Etapa finală a programului internațional de antreprenoriat Junior Achievement (JA) Compania Anului 2021 a adus în fața juriului 7 idei de afaceri din domeniul agricol, două dintre acestea fiind premiate de către Romanian-American Foundation cu Agribusiness Investment Award.


Echipa Dudee de la Liceul Tehnologic Jacques M. Elias din Sascut, județul Bacău

Membrii echipei doresc să revigoreze una dintre ocupațiile vechi din zona Bacăului, respectiv creșterea viermilor de mătase și comercializarea produselor obținute din această activitate (gogoși de mătase, crisalida viermilor și dude).

„Experiența avută în acest program de antreprenoriat este complexă, pentru că testează răbdarea și motivația. În schimb, activitățile se derulează progresiv, de la simplu la complex, încurajându-ne să ne depășim limitele. Mai mult, ne-a determinat să căutăm foarte multe informații, să fim atenți în selectarea lor și să ne gândim cum le putem folosi. Am fost surprinși să vedem că ne putem depăși așteptările pe care le aveam de la noi și de la echipă, obligându-ne să regândim ceea ce credeam despre noi și despre potențialul nostru.” - au spus membrii echipei Dudee.

„Din perspectiva unui profesor, experiența este captivantă din prisma beneficiilor obținute în acest competiție, dar și solicitantă, în care dascălul trebuie să își asume coordonarea elevilor pe parcursul întregului program. Trebuie să îi ajuți, să le menții motivația la un nivel optim, să îi determini să mai facă încă o sarcină, încă una, ș.a.m.d.
Partea cea mai frumoasă este că, atunci când reușesc să își depășească limitele, ei văd că pot, entuziasmul depășește dificultățile și mergi mai departe. Asta e adevărata recompensă.”
– a declarat Aurelia Dascălu, profesor coordonator al echipei Dudee


Echipa Șofrania de la Liceul Teoretic Traian Vuia din Făget, județul Timiș

Business-ul la care s-a gândit echipa Șofrania, este cel de cultivare a șofranului, aurul roșu, gramul de șofran valorând „mai mult decât gramul de aur”. Pe termen lung, echipa dorește să atragă clienții interesați să achiziționeze acest condiment, iar pe de altă parte, să atragă turiștii către zona lor, Țara Făgetului.

„Dacă ar fi să împărtășim câteva impresii despre experiența noastră alături de organizația Junior Achievement România, am putea spune că ne-a ajutat să descoperim la noi o latură pe care nu știam că o avem, și anume competitivitate - în momente de tensiune, fair-play față de competitori și perseverență în munca depusă. Oportunitatea de a sta de vorbă, la webinare și sesiuni de consultanță, cu oameni de specialitate, ne-a îndemnat să atingem cea mai bună versiune a noastră în munca prestată. Șansa de a face parte dintr-un proiect JA România reprezintă, de fapt, câștigul. Mulțumim pentru tot, JA România! Suntem mândri de premiul obținut!” - spun elevii din echipa Șofrania.

„Este o mare onoare și o imensă bucurie pentru noi să fim câștigătorii Agribusiness Investment Award! Susțin mințile luminate ale tuturor copiilor și mulțumesc echipei JA România pentru oportunitatea oferită, pentru profesionalismul cu care au coordonat activitățile elevilor înscriși în proiect și pentru oportunitățile oferite odată cu multitudinea de activități, webinare și sesiuni de consultanță. Cu siguranță, lunile parcurse împreună ne-au îmbogățit pe toate planurile, determinându-ne și motivându-ne să devenim, din săptămână în săptămână, mai exigenți cu noi înșine.” - declară profesorul coordonator, Barabaș Maria.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie