Proiectul WiSTEM²D, în peste 400 de școli din România prin parteneriatul Johnson & Johnson și Junior Achievement


Proiectul WiSTEM²D, în peste 400 de școli din România prin parteneriatul Johnson & Johnson și Junior Achievement

  • Peste 15.730 de elevi din învățământul preuniversitar au avut acces gratuit la materiale educaționale și suport din partea experților pentru aprofundarea domeniilor științei, tehnologiei, ingineriei, matematicii, manufacturii și designului.
  • Inițiativa WiSTEM²D are ca principal obiectiv creșterea numărului de eleve interesate de știință și tehnologie prin activități la clasă bazate pe experiment și expunerea la modele profesionale din aceste domenii.

Cea de-a cincea ediție a proiectului WiSTEM²D – Women in Science, Technology, Engineering, Mathematics, Manufacture and Design, implementat de Junior Achievement România, cu sprijinul Johnson & Johnson România, în 458 de școli din țară, a reunit peste 15.730 de elevi cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani, coordonați de 658 de profesori.

Proiectul WiSTEM²D are rolul de a spori interesul tinerilor, în special al fetelor, pentru studierea și aprofundarea disciplinelor STEM²D și încurajarea lor spre a urma cariere în aceste domenii, în viitor.

Bazat pe noua structură de implementare a programelor și proiectelor Junior Achievement, proiectul WiSTEM²D s-a aliniat strategiei Inspire, Prepare, Succeed și a avut următoarele componente:

  • Conținuturi educaționale STEM, disponibile pe platforma de e-learning JA Inspire™, dezvoltate și adaptate și pentru învățarea hibridă și oferite gratuit pentru a fi parcurse de elevi, la clasă, sub coordonarea profesorilor și/sau a consultanților voluntari. Prin intermediul acestor conținuturi, elevii descoperă că noile tehnologii și inovațiile apar atunci când inginerii aplică principii științifice pentru a proiecta și dezvolta produse ce pot îmbunătăți viața oamenilor.
  • Webinare și activități la clasă, susținute de voluntarii Johnson & Johnson România, la care au participat peste 620 de elevi și profesori de la 28 de școli din țară. Formatul acestora a permis ca voluntarii să împărtășească din drumul lor profesional și responsabilitățile pe care le au la actualul job și să le explice elevilor care este rolul educației STEM în raport cu locul de muncă.

Foarte interesant! Am găsit motivația pentru a practica o activitate în care să mă regăsesc și mi-a plăcut faptul că am aflat că pot avea mai multe încercări până să îmi descopăr vocația. Am aflat multe informații care se aplică planurilor mele pentru viitoarea carieră în domeniul chimiei. – elevă, Colegiul Național Ion Creangă, București

Inițiat în România în anul școlar 2018-2019, proiectul WiSTEM²D a ajuns, de-a lungul celor cinci ani de implementare, la peste 45.400 de elevi și profesori din țară, cu activități de tip learning by doing care contribuie la exersarea unor abilități practice necesare în școală și în afara ei.

Mai multe detalii, disponibile la https://jar.ro/virtual-wistem2d.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie