Build-up Your Future, un proiect de mentorat derulat de voluntarii Meta


Build-up Your Future, un proiect de mentorat derulat de voluntarii Meta

16 elevi de la 13 licee din țară participă la sesiuni săptămânale de mentorat unu la unu pe teme privind orientarea în carieră și construirea viitorului, organizate cu sprijinul a 15 consultanți voluntari din cadrul companiei Meta (fostă Facebook).

Studying abroad or in Romania?”, „Power of the collaborative work & power of learning”, „Internships and side projects”, „Entrepreneurship – how to bring to life a successful idea”, „University options: how to decide?”, „CV builder: Create a professional CV”, „How to write & send an e-mail?”, „Public speaking techniques”, „Studying hard vs smart” – sunt doar câteva dintre temele dezbătute în cele peste 90 de sesiuni de mentorat, în engleză și/sau în română, desfășurate în perioada septembrie – noiembrie.

Cu sprijinul Junior Achievement România, sub coordonarea consultanților voluntari Meta și cu implicarea elevilor, seria sesiunilor de mentorat va continua până în luna decembrie.

Proiectul „Build-up Your Future” este dezvoltat ca parte a programului Junior Achievement de orientare profesională și sprijină elevii să câștige încredere, cunoștințe practice și atribute esențiale necesare pregătirii pentru profesiile lor viitoare.

Detalii despre proiect la: https://old.jaromania.org/proiecte/build-up-your-future.

Testimoniale participanți

„Această sesiune a fost interactivă și energică, deoarece tema «CV builder: Create a professional CV» a fost foarte relevantă pentru elevă, aceasta confirmând că toate informațiile sunt deosebit de utile și interesante. Firul discuțiilor, structurat logic, i-a oferit elevei oportunitatea de a-și fixa cunoștințele și de a învăța informații noi, cu care nu era familiarizată. Toate aspectele sesiunii, inclusiv organizarea, informațiile prezentate și comunicarea cu eleva mentorată au fost la un nivel înalt.” – Danijel Romanic, mentor din partea Meta, UK

„Apreciez mult fluiditatea conversației dintre mine și mentor. Este mult mai relaxantă și mai ușoară decât o conversație cu un profesor sau cu altă persoană ce are ca scop predarea anumitor informații. Mentorul a fost foarte deschis cu mine, a înțeles mereu la ce m-am referit și mi-a plăcut că mi-a spus pe înțelesul meu tot ce a am avut nevoie să îmi transmită. Am apreciat că a ținut minte detaliile din sesiunile anterioare și a fost ușor să continuăm conversațiile. Consider că eficiența sesiunilor este de sută la sută.” – Teodor Stere, elev la Colegiul Național Mihai Viteazul, Ploiești

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie