Echipele cu cele mai bune planuri de afaceri, premiate de Citibank la Finala Națională „Compania Anului 2021”


Echipele cu cele mai bune planuri de afaceri, premiate de Citibank la Finala Națională „Compania Anului 2021”

Premiul „Best Business Plan”, oferit de Citi în cadrul Finalei Naționale a programului internațional de antreprenoriat Junior Achievement (JA) Compania Anului 2021, a fost acordat celor mai bune două echipe (elevi și, respectiv, studenți) care au demonstrat capacitatea de a construi un plan de afacere detaliat, comprehensiv și care au convins juriul că afacerile lor sunt fezabile.

Ideile de afaceri ale celor două echipe premiate aduc un plus de valoare și inovare domeniilor din care fac parte și își propun să contribuie la schimbarea mentalităților și obiceiurilor categoriilor de clienți cărora li se adresează:

Tinerii de la echipa EBC propun o alternativă de stocare și alimentare cu energie, care nu poluează.
Ei au dezvoltat o baterie de tip acumulator, care funcționează 100% pe baza energiei verzi, generată de plante, și care poate alimenta dispozitivele electronice care folosesc această metodă de încărcare: „Scopul nostru este de a accelera dezvoltarea energetică a lumii prin trecerea de la compozit pe bază de metale la compozit 100% regenerabil, verde, care să nu afecteze masiv mediul. Vrem să revoluționăm ideea de baterie tradițională și să îndrumăm consumatorii către o baterie ecologică, prietenoasă cu mediul” – au explicat reprezentanții echipei EBC de la Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza, București.

Cele două studente din echipa Curious au dezvoltat un centru online de limbi străine integrat într-o platformă, care funcționează cu ajutorul unui algoritm de matching pe baza pasiunilor, valorilor și obiectivelor clienților. Scopul acestei platforme este de a-i ajuta pe cei interesați de învățarea unei limbi străine să își atingă potențialul prin alegerea mentorului potrivit personalității lor: „În cadrul incubatorului JA BizzFactory, ne-am lărgit perspectivele de business, am învățat să facem un plan de afaceri și unul financiar, am interacționat cu profesioniști din domenii foarte variate și cu multă experiență valoroasă. Mentorii voluntari au fost foarte deschiși, ne-au oferit constant feedback constructiv și am avut ce învăța de la ei” – au spus reprezentantele echipei Curious de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași.

Pe toată perioada desfășurării Incubatorului Național de Afaceri JA BizzFactory, voluntarii Citibank România, profesioniști din business, au oferit sesiuni de consultanță și mentorat tuturor echipelor dornice să își dezvolte propriile idei de afaceri și să urmeze o carieră în antreprenoriat.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie