Proiectul ABCdar Verde, derulat de Junior Achievement (JA) România și Holcim România a ajuns la peste 600 de elevi din 25 de școli


Proiectul ABCdar Verde,  derulat de Junior Achievement (JA) România și Holcim România a ajuns la peste 600 de elevi din 25 de școli

  • Junior Achievement (JA) România și Holcim România au încheiat a treia ediție a proiectului ABCdar Verde.
  • Peste 670 de elevi de gimnaziu din 21 localități au descoperit, cu ajutorul profesorilor și al voluntarilor Holcim România, modalități de acțiune practice și informații despre cum pot să contribuie conștient la protejarea mediului înconjurător.

Junior Achievement (JA) România a încheiat a treia ediție a proiectului ABCdar Verde, derulat cu sprijinul Holcim România pentru educarea comportamentului responsabil față de resursele de mediu în rândul elevilor de gimnaziu.

În acest an, proiectul a ajuns în 25 de școli din 21 de localități rurale și mic-urbane, din 7 județe din țară – Arad, Argeș, Bihor, Cluj, Dâmbovița, Mureș și Prahova – asigurând accesul gratuit a 679 de elevi și 30 de profesori la conținut și metode de educație pentru explorarea resurselor de mediu specifice zonelor în care locuiesc, a tipurilor de poluare și deșeuri frecvent întâlnite, precum și a cauzelor și efectelor acestora.

9 voluntari Holcim România s-au alăturat activităților, ajutând elevii să înțeleagă, prin exemple și studii de caz, ce înseamnă o companie prietenoasă cu mediul și cum pot contribui la protejarea resurselor din perspectiva unor locuitori, asociații comunitare sau companii.

„A fost un proiect foarte interesant, prin care am învățat despre efectele poluării, despre cum putem proteja planeta prin reciclare și multe altele. De acum înainte știu ce trebuie să fac cu sticlele și hârtiile folosite.” – elev, Școala Gimnazială Strejnicu, jud. Prahova

Conținuturile learning by doing și setul de resurse educaționale ABCdar Verde, adaptate învățării hibride, facilitează organizarea la clasă a unor activități în care elevii lucrează în echipă pentru a descoperi soluții de reducere a problemelor de mediu și modalități de transformare a acestor soluții în acțiuni ce pot contribui la calitatea mediului și a vieții.

„Mă bucur să pot ajuta la protejarea mediului și din altă perspectivă – prin activitățile realizate cu elevii mei în cadrul unui proiect precum ABCdar Verde.” – profesor, Școala Gimnazială Nr. 1, Bughea de Jos, jud. Argeș

ABCdar Verde este cea de-a doua inițiativă educațională dezvoltată de Junior Achievement în parteneriat cu Holcim. Din 2015 și până în prezent, peste 5.500 de elevi de școală primară și de gimnaziu au beneficiat de activitățile learning by doing dezvoltate în cadrul acestui parteneriat pentru educație.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie