Consultanții Citibank sprijină pregătirea echipelor de elevi și studenți antreprenori din Incubatorul JA BizzFactory™


Consultanții Citibank sprijină pregătirea echipelor de elevi și studenți antreprenori din Incubatorul  JA BizzFactory™

Fiscalitate, Contabilitate, Bugetare este titlul sub care s-a derulat primul webinar susținut de consultanții Citibank, în cadrul incubatorului JA BizzFactory. Duras Franțescu - Local Regulatory Reporting Head pentru Citibank România și Bulgaria, a prezentat celor 255 de elevi de liceu și studenți care au participat la webinar, teme legate de impozite, taxe, elemente de contabilitate, planificare și bugetare pentru afaceri. Seria de webinarii susținute de voluntarii Citi va continua în perioada următoare cu teme legate de legislația muncii pentru antreprenori și impactul evoluțiilor economice asupra mediului de afaceri.

Dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale joacă azi un rol mai important ca oricând, în contextul schimbărilor din economie și societate, facilitând o integrare mai rapidă a tinerilor pe piața muncii, după terminarea studiilor. JA BizzFactory este cea mai importantă parte componentă a programului internațional de antreprenoriat JA și are rolul de a dezvolta competențe antreprenoriale, digitale și de comunicare, necesare pentru profesiile viitoare, dar și de a-i motiva pe elevi sau studenți să treacă de la idee la pilot de afacere sau start-up.

Prin participarea în calitate de voluntari la sesiunile tematice online sau cele de mentorat pentru echipele înscrise în incubatorul JA BizzFactory profesioniștii din cadrul grupului CitiBank explică, pe înțelesul tinerilor, concepte și termeni din diferite domenii de expertiză, oferind în aceeași măsură recomandări inspirate din propria lor experiență profesională.

Temele discutate s-au bucurat de aprecierea tinerilor participanți, așa cum au declarat în formularele de feedback trimise după webinar:
Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult a fost detalierea modului în care o companie gestionează partea de contabilitate, precum și importanța impozitelor și taxelor. Mi-a plăcut mult tema deoarece nu aveam prea multe cunoștințe în domeniu.
Apreciez mult modul în care prezentatorii ne explică materialul prezentat și ne răspund la întrebări, pentru a face mult mai clar conținutul sesiunilor. Țin să le mulțumesc pentru timpul acordat și pentru ajutor!.

Activitatea face parte din programul lansat în septembrie 2020, Entrepreneurship Education for Youth 2.0 – Educație antreprenorială pentru tineret 2.0, care continuă parteneriatul dintre JA Romania, Citi și Citi Foundation în domeniul educației antreprenoriale. Programul asigură tinerilor elevi și studenți accesul la resursele educaționale puse la dispoziție de JA România, sesiuni de mentorat și consultanță organizate în colaborare cu voluntarii Citi, precum și participarea la Incubatorul JA BizzFactory. Tinerii participanți în program au și posibilitatea de a obține certificarea la nivel european, Entrepreneurial Skills Pass.

Pentru mai multe informații despre incubator puteți accesa: https://jar.ro/incubator.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie