UNIVERSITATEA ANTREPRENORIALĂ, la a 3-a ediție de mini-granturi pentru proiecte ale universităților


UNIVERSITATEA ANTREPRENORIALĂ, la a 3-a ediție de mini-granturi pentru proiecte ale universităților

Până la data de 15 februarie, profesorii din universități pot înscrie proiecte antreprenoriale la o nouă ediție a sesiunii de mini-granturi, în cadrul programului Junior Achievement (JA) Universitatea Antreprenorială, derulat, pentru al patrulea an consecutiv, cu susținerea Romanian-American Foundation.

Universitățile participante pot obține mini-granturi pentru implementarea activităților educaționale pe teme antreprenoriale și de inovare cu studenții, în valoare totală de 100.000 de lei.

La edițiile anterioare ale sesiunii de mini-granturi au beneficiat de susținere financiară 24 de proiecte din 11 universități, care au implicat 232 de profesori, 2.022 de studenți și 173 de consultanți voluntari din mediul de afaceri.

De câţiva ani încoace, universităţile din România sunt preocupate să își completeze oferta educaţională cu activităţi dedicate antreprenoriatului, încurajând participarea studenţilor în activităţi co-curiculare, cum sunt competiţiile de idei şi planuri de afaceri. Desfăşurată în perioada 13-15 octombrie 2020, competiţia naţională de idei de afaceri Portul antreprenorial a oferit studenţilor participanţi din șapte universități nu numai ocazia de a se întrece, ci şi posibilitatea de a se cunoaşte pe ei, de a interacţiona cu tineri cu preocupări similare, de a-şi valida ideile de afaceri şi de a învăţa să le prezinte astfel încât să fie atractive pentru investitori.” – profesor la Universitatea Dunărea de Jos din Galați.

Sesiunea de mini-granturi face parte din programul Universitatea Antreprenorială, dezvoltat din 2016 de Junior Achievement România și susținut financiar de Romanian-American Foundation. Programul include diferite componente care contribuie la pregătirea profesorilor și studenților în domeniul antreprenorial, prin accesul gratuit la resurse de învățare practice în programul internațional JA Start-UP, Incubatorul Național BizzFactory și programul de practică antreprenorială.

Mai multe detalii despre calendarul sesiunii curente de mini-granturi pentru proiecte, criteriile de eligibilitate și pașii de parcurs pentru aplicații sunt disponibile la: https://old.jaromania.org/proiecte/proiect-universitatea-antreprenoriala.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie