Impact social prin capacitarea tinerilor: Inițiativa „Oportunități economice pentru toți“ intră în următoarea etapă


Impact social prin capacitarea tinerilor:  Inițiativa „Oportunități economice pentru toți“ intră în următoarea etapă

Luna aceasta, NN Group și Junior Achievement (JA) Europe au anunțat că vor prelungi cu încă doi ani parteneriatul dedicat inițiativei Economic Opportunities for All („Oportunități economice pentru toți“).

În cadrul acestui parteneriat, NN Group și JA Europe vor pune în aplicare proiectul „Oportunități economice pentru toți“, care vine în sprijinul tinerilor lipsiți de resurse și oportunități. Prin această inițiativă, tinerii își pot spori capacitatea de inserție profesională datorită unor acțiuni specifice, care includ formarea de competențe transversale și tehnice, facilitarea accesului pe piața muncii și interacțiunea cu angajatorii.

Inițiativa comună va fi implementată mai întâi în Olanda, România, Grecia și Spania. Obiectivul acesteia este ca până în anul 2024 să sprijine 221.000 de tineri să facă tranziția de la educație la ocuparea unui loc de muncă în cele patru țări. JA va căuta să extindă această inițiativă și în alte țări în următorii doi ani de implementare.

Pe parcursul proiectului (2021-2024), JA îi va ajuta pe tineri:

  • Să fie mai inspirați, mai informați în privința antreprenoriatului și mai preocupați de aspirațiile pe care le au și de viitorul lor parcurs profesional;
  • Să se pregătească pentru viitoarele locuri de muncă consolidându-și aptitudinile, atitudinile și competențele;
  • Să obțină succesul prin transferul competenţelor în lumea reală și prin crearea unor schimbări durabile în contexte precum găsirea unui loc de muncă, dezvoltarea unor afaceri sau alte activități liber-profesioniste.

„Participarea la webinarele organizate în cadrul proiectului Oportunități economice pentru toți m-a ajutat să înțeleg mai bine cum trebuie să mă pregătesc pentru viitor, ce oportunități am în orașul în care studiez și în alte orașe din România, cum să-mi aleg o profesie care să-mi placă și cum să încep o mică afacere. Am învățat multe lucruri noi din exemplele prezentate și am primit răspunsuri la toate întrebările mele. Acum știu că multe schimbări pot fi aduse chiar de noi, tinerii din comunitate. De asemenea, am dobândit mai multă încredere în forțele proprii și voi începe să-mi fac un plan personal. Vă mulțumesc pentru această experiență!" – Elev, Colegiul Tehnic V. D. Cotea, Focșani

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie