Un român laureat la Global Business Hall of Fame 2021


Un român laureat la Global Business Hall of Fame 2021

Premiile Global Business Hall of Fame, oferite de Junior Achievement (JA) Worldwide, sunt acordate celor mai buni antreprenori și lideri de afaceri din ultimele două secole. De la inventatorul blugilor la co-fondatorul uneia dintre cele mai importante companii de biotehnologie din lume, vizitatorii galeriei digitale întâlnesc aici o mare varietate de influenceri care le-ar putea stimula spiritul antreprenorial.


Scurt istoric al Business Hall of Fame

Din 1975 până în 2009, Business Hall of Fame organizat de Junior Achievement a numit 247 de laureați, dintre care fondatori de companii de succes, sau CEO, pionieri ai industriei sau editori. Fiecare dintre ei a demonstrat un angajament față de comunitățile lor - local și global - și fiecare a inspirat tinerii care se pregătesc pentru angajare sau antreprenoriat.

Pe măsură ce Junior Achievement (JA) și mediul afacerilor au evoluat, tot așa a evoluat și conceptul Business Hall of Fame. În 2020, inițiativa a fost relansată și redenumită „Global Business Hall of Fame”, prezentată de JA Worldwide, creând o oportunitate pentru comunitățile și școlile din întreaga lume de a sărbători și a recompensa inovatorii și liderii lor în afaceri.

Asheesh Advani, CEO JA Worldwide, consideră că este momentul potrivit pentru ca personalitățile model în sfera afacerilor să capete un rol central. „Cu atât de galerii ale celebrităților pentru sportivi și animatori, avem nevoie de tot mai multe modele care să-i inspire pe tinerii interesați de antreprenoriat. Acest lucru este valabil mai ales în Orientul Mijlociu, Asia, Africa, Europa Centrală și de Est, America de Sud și alte regiuni ale lumii subreprezentate din punct de vedere istoric, unde tinerii ar putea găsi dificil să se vadă ca viitori lideri de afaceri la nivel mondial. Aducem la viață poveștile laureaților noștri creând astfel o galerie digitală cu adevărat globală. Global Business Hall of Fame a găsit o modalitate de a-i inspira pe tineri, pe măsură ce își dezvoltă o mentalitate antreprenorială și încep să își construiască primele afaceri.

Global Business Hall of Fame reflectă acoperirea globală a JA, diversitatea absolvenților JA și gama largă a domeniilor de afaceri și acordă prioritate candidaților care activează în direcția îndeplinirii obiectivelor globale pentru dezvoltare durabilă (ODD), întărind convingerea tinerilor că au puterea necesară pentru a reprezenta o forță pentru binele global. În plus, nominalizații pentru viitorii laureați sunt grupați în două categorii:

  • Leader: profesionist la nivel executiv, care îi inspiră pe ceilalți, ale cărui contribuții au determinat o dezvoltare a mediului de afaceri, cu accent pe îmbunătățirea vieții. Drept urmare, Leader-ul a condus companiile și inițiativele către obiectivele globale și este un model care demonstrează valorile sociale, aderarea la principiile incluziunii și reprezentarea unui punct de vedere global. Este de așteptat ca acest Leader să fi condus proiecte cu un domenii largi de responsabilitate, resurse și talent.
  • Inovator: sub 40 de ani, cu spirit antreprenorial și orientat către comunitate, Inovatorul aduce o schimbare de cadru la nivel global sau a apărut recent pe scena globală. Inovatorul este o inspirație, plin de energie și pasionat de muncă, curajos promotor al schimbării și inovației în numele binelui global.


Laureații Global Business Hall of Fame 2021

Ne face plăcere să anunțăm patru noi laureați pentru ediția 2021:

  • Melanie Perkins (Inovator): cofondator și director executiv al Canva, Melanie este una dintre cele mai tinere femei CEO al unui start-up tehnologic, din lume. De la lansarea platformei de comunicații vizuale în 2012, utilizatorii din 190 de țări au creat peste cinci miliarde de modele pe Canva. În decembrie 2020, o alocare de 71 milioane USD adusă de investitori, inclusiv Dragoneer și T Rowe Price, a adus companiei o evaluare la 15 miliarde USD. Compania a folosit finanțarea suplimentară pentru a extinde echipa, cu peste 1.500 de angajați i în birourile din Sydney, Beijing, Austin și Manila.
  • Divine Ndhlukula (Lider): Divine este fondatorul și directorul DDNS Security Operations (Pvt) Ltd., compania holding pentru SECURICO Security Services, Canine Dog Services și MULTI-LINK P / L, o companie de sisteme electronice de securitate. Cu un debut modest, Divine a fondat SECURICO Security Services în 1999, cu doar patru angajați. Compania a crescut acum la peste 4.000 de angajați, care sunt printre cei mai respectați și căutați jucători din industria de securitate din Zimbabwe.
  • Cornel Amariei (Inovator): Născut în România, Cornel a fost crescut de părinți cu dizabilități locomotorii, iar sora lui are și dizabilități cerebrale. Inspirat de experiența familiei sale, Cornel a înființat .lumen în anul 2020, un startup care construiește ochelari care permit persoanele cu deficiențe de vedere să ducă o viață mai bună. Având în vedere cei 40 de milioane de nevăzători și doar 20.000 de câini ghid în întreaga lume, .lumen a construit primul sistem care imită caracteristicile unui câine ghid pentru restul de 39.980.000 de persoane nevăzătoare.
  • Alice Bentinck (Lider): Alice este co-fondatorul Entrepreneur First, cu sediul în Marea Britanie, care investește în talente și dezvolta companii care susțin persoanele ambițioase care construiesc startup-uri de tehnologie din Europa, Asia și NoAmerica de Nord. Alice este, de asemenea, co-fondatorul Code First Girls, oferind cursuri gratuite de coding pentru femeile din universități.

Procesul de nominalizare la Global Business Hall of Fame a fost conceput - cu sprijinul PwC - pentru a implica diverse categorii de grupuri de interes din întreaga lume și pentru a se asigura că protocoalele pentru selecția laureaților sunt respectate. Pentru a asigura corectitudinea și transparența, procesul anual implică verificarea efectuată de PwC în calitate de partener global de integritate a proceselor din Global Business Hall of Fame. PwC analizează procesele JA Worldwide pentru evaluarea înscrierilor, gestionează selecția comitetului pentru cei mai buni opt finaliști și oferă platforma de votare pentru juriu.

Fiecare dintre noii noștri laureați se alătură unei galerii digitale cu conținut interactiv, aspirațional, conceput pentru tinerii care învață acasă, la școală sau prin intermediul programelor JA.

Aflați mai multe despre laureați la https://www.businesshalloffame.org/

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie