ABCdar-ul Verde ajunge din nou la clasă prin Junior Achievement și Holcim


ABCdar-ul Verde ajunge din nou la clasă prin Junior Achievement și Holcim

  • Junior Achievement România și Holcim România derulează în acest an școlar a treia ediție a proiectului ABCdar Verde.
  • Peste 600 de elevi de gimnaziu din 21 de localități mici învață să fie responsabili față de mediu și consumul de resurse.

Ajuns la a treia ediție, proiectul educațional ABCdar Verde, derulat de Junior Achievement România în parteneriat cu Holcim România, aduce la clasă, în localități rurale și mic-urbane, activități de responsabilizare față de mediu și consumul de resurse.

Peste 600 de elevi de gimnaziu beneficiază de experiențe learning by doing prin care explorează tipurile de resurse din comunitățile lor și modalitățile de protejare și utilizare responsabilă a acestora din perspectiva unor locuitori, asociații comunitare sau companii.

Kit-ul educațional ABCdar Verde include materiale tipărite și resurse digitale interactive disponibile pe platforma de e-learning JA Inspire™, toate accesibile gratuit pentru elevii și profesorii coordonatori implicați.

„Elevii sunt încântați de activitățile interactive desfășurate în clasă, dar și de platforma JA Inspire™. Acest mod de organizare a activităților îi face curioși, dornici să afle lucruri noi despre ecologizare și reciclare și mai conștiincioși în ceea ce privește crearea unui mediu curat și a unei planete mai verzi.” – profesor, Școala Gimnazială Nanu Muscel, Câmpulung Muscel

Activitățile ABCdar Verde se derulează pe parcursul întregului an școlar, cu participarea voluntarilor Holcim alături de profesorii coordonatori din școlile implicate. Elevii conștientizează impactul pe care îl au activitățile lor din viața cotidiană asupra protejării și conservării mediului, dar și gesturile simple de comportament civic pe care trebuie să le deprindă pentru a contribui la calitatea vieții în comunitățile în care trăiesc.

„Ne bucurăm să creștem constant comunitatea de elevi care învață despre sustenabilitate prin intermediul ABCdar Verde. Continuăm să îmbunătățim viața comunităților în care ne desfășurăm activitatea, implicându-ne activ în identificarea și rezolvarea problemelor specifice cu care acestea se confruntă, iar atenția la mediul înconjurător este o prioritate. De aceea dezvoltăm în fiecare an parteneriate educaționale care să contribuie dezvoltarea sustenabilă a comunităților.”Alina Cristea, Manager CSR și Programe Educaționale.

ABCdar Verde este cea de-a doua inițiativă educațională dezvoltată de Junior Achievement în parteneriat cu Holcim. Din 2015 și până în prezent, peste 5.500 de elevi de școală primară și de gimnaziu au beneficiat de activitățile learning by doing dezvoltate în cadrul acestui parteneriat pentru educație.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie