CELE MAI BUNE IDEI DESPRE ÎNVĂȚĂMÂNTUL VIITORULUI PREMIATE LA ȘCOALA DE PRIMĂVARĂ


CELE MAI BUNE IDEI DESPRE ÎNVĂȚĂMÂNTUL VIITORULUI PREMIATE LA ȘCOALA DE PRIMĂVARĂ

Școala de primăvară, dezvoltată de Junior Achievement (JA) România cu sprijinul OMV Petrom, a reunit anul acesta 70 de elevi de liceu, care au lucrat timp de 4 zile în echipe, coordonate de voluntarii OMV Petrom, pentru dezvoltarea unui proiect care să răspundă unei probleme specifice identificate într-o comunitate.

Tema din acest an – Școala Viitorului – a lansat echipelor de elevi provocarea de a elabora un proiect care să răspundă următoarelor întrebări:

  • Ce discipline/materii ar fi util să se studieze de către elevii din clasele de liceu?
  • Care ar trebui să fie metodele și tehncile de învățare?
  • Cum se va face evaluarea, cum este structurat sistemul de notare și care sunt criteriile de promovabilitate?
  • Cum îi poate ajuta mai mult această nouă școală pe elevi și profesori, atât în viața personală, cât și în cea profesională?

Pe parcursul celor 4 zile de pregătire elevii au beneficiat de consultanță permanentă, precum și de webinare dedicate managementului de proiect și abilităților de prezentare, elemente cheie ale proiectului pe care îl construiesc împreună și îl prezintă apoi juriului.

Vineri 14 mai a fost ziua dedicată prezentării proiectelor, jurizarea și anunțarea câștigătorilor, echipele care au prezentat cele mai bine soluții. Criteriile pe baza cărora se face jurizarea sunt originalitatea, relevanța - în ce măsură soluția propusă răspunde nevoii sau problemei din tema de lucru și caracterul practic, din punct de vedere tehnic și financiar, al propunerii.

Folosind resursele limitate de timp și informație puse la dispoziție, dar exploatând la maximum creativitatea și avantajele muncii în echipă, echipele au generat soluții inovative dar și cu un grad înal de aplicabilitate pentru problema pusă în discuție.

Crearea unor aplicații care includ noi tehnici de învățare, inclusiv folosirea hologramelor, cluburi dedicate dezbaterilor, educației financiare și orientării profesionale, noi sisteme de evaluare și notare, perfecționarea abilităților de învățare online, pentru elevi și profesori – au fost printre cele mai apreciate idei propuse de tineri.

Juriul format din reprezentanții OMV-Petrom și JA Romania a acordat:

  • Locul 1 – Echipa 1, pentru proiectul Follow your passion, care propune o orientare vocațională clară în dezvoltarea curriculei școlare
  • Locul 2 - Echipa 2, cu proiectul aplicației multifuncționale Teachgram
  • Locul 3 – Echipa 4, pentru platforma de evaluare și notare Unknown : facem necunoscutul – cunoscut

Întrebați care au fost cele mai importante experiențe pe care le-au trăit cu acest prilej, tinerii au menționat munca în echipă, deschiderea pentru dialog și exprimarea opiniilor, provocarea creativității și a concentrării.

  • Am interacționat cu elevi din diferite părți ale țării, am aflat multe lucruri noi și o sa le folosesc cu siguranța pe viitor.
  • Mi s-a părut foarte interesant să lucrez cu oameni pe care nu îi cunoșteam, colaborarea, răbdarea, respectul și spiritul de echipă contează cel mai mult... orice necunoscut iti poate fi prieten!
  • Mi-am depășit limitele, am învățat că nu există idei proaste și trebuie tot timpul sa îti exprimi opinia...
  • Cel mai important lucru învățat este punerea în practica a curajului și încrederii in sine!

Evenimentul face parte din programul “Aptitudini esențiale pentru succesul tinerilor din comunitatea ta“, derulat în parteneriat cu OMV-Petrom și urmărește să aducă tinerii mai aproape de realitatea economică și să îi familiarizeze cu conceptele moderne legate de antreprenoriat, ştiinţă şi tehnologie, înțelegând totodată modul în care inovaţia și comportamentul responsabil față de resurse și mediu, pot contribui la bunăstarea comunității.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie