Case inteligente și sustenabile, o nouă provocare pentru elevii participanți la Școala de primăvară JA


Case inteligente și sustenabile, o nouă provocare pentru elevii participanți la Școala de primăvară JA

Școala de primăvară JA este o experiență educațională intensă și captivantă, ce încurajează lucrul în echipă și stimulează creativitatea elevilor. Ajunsă la cea de-a doua ediție în acest an școlar, ea este parte a proiectului „Aptitudini esențiale pentru succesul tinerilor din comunitatea ta”, dezvoltat de Junior Achievement (JA) România cu sprijinul OMV Petrom.

Organizată în perioada 9-13 mai 2022, a adus împreună 69 de liceeni din 27 scoli din țară și 11 voluntari OMV Petrom, care au lucrat în echipe și au identificat soluții inovatoare pentru utilizarea rațională a resurselor și reducerea emisiilor cu efect de seră în locuințele sustenabile și inteligente ale viitorului.

În timpul Școlii de primăvară, pentru a răspunde cât mai bine provocării primite, a elabora proiectele și a pregăti sesiunea de prezentări evaluată de juriu și de celelalte echipe, elevii au beneficiat de consultanță din partea voluntarilor OMV Petrom și de webinare dedicate managementului de proiect și abilităților de prezentare.

Case smart, independente energetic și construite din materiale bio, scaune de birou cu posibilitatea de ajustare a temperaturii, podea cu senzori, cărămizi transformate în baterii sau centrale pe compost sunt doar o parte dintre ideile propuse de elevi. Școala de primăvară ne-a arătat o tânără generație preocupată pentru o schimbare pozitivă a viitorului planetei.

Școala de primăvară este nu doar o experiență educațională antrenantă și atractivă, care încurajează și facilitează interacțiunea directă dintre voluntarii din mediul de afaceri și elevi de la mai multe școli din țară, ci și un cadru în care tinerii au oportunitatea de a dobândi și exersa cunoștințe și abilități necesare atât în școală, cât și în afara ei.

„Dacă ar trebui să folosesc un singur cuvânt pentru a descrie experiența din cadrul Școlii de primăvară 2022, aș spune «complexă». Am învățat cum să prezint un proiect, cum să mă fac ascultată, să folosesc instrumente pentru activitățile din mediul online și, mai ales, cum să lucrez în echipă cu persoane pe care nu le știam dinainte”, a menționat una dintre fetele participante, elevă a Colegiului Economic Buzău.

„Lucrul în echipă, libera exprimare și presiunea timpului sunt doar o parte dintre lucrurile pe care le-am apreciat foarte mult în cadrul Școlii de primăvară. De asemenea, mi-a plăcut cum a lucrat echipa noastră cu voluntarul alocat, dar și modul în care a fost organizată activitatea. Platformele folosite au fost utile și ușor de utilizat”, a spus un elev de la Colegiul Economic Delta Dunării din Tulcea.

„Ne bucurăm că, prin participarea la activități educaționale precum este și Școala de primăvară, tinerii au ocazia de a afla informații noi, de a exersa abilități diverse sau de a înțelege concepte teoretice pe care să le poată aplica asupra a ceea ce înseamna business și antreprenoriat, conexiunea cu realitatea. Deși au învățat mai mult online în ultimii ani, pentru mine a fost o surpriză plăcută să lucrez cu elevi mai bine pregătiți, mai implicați și cu mai multe cunoștințe de business decât în anii anteriori. Asta mi-a făcut munca mai ușoară și am reușit o să am o comunicare mai bună cu elevii, la un nivel superior față de anii trecuți. Felicitări tuturor participanților!”, a declarat Melania Iorga, Senior Project Manager la OMV Petrom România, Divizia Gaze & Energie.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie