Girls Go Circular, peste 9.000 de elevi și profesori participanți în 2021


Girls Go Circular, peste 9.000 de elevi și profesori participanți în 2021

În rețeaua Junior Achievement, Girls Go Circular, un proiect european dezvoltat și susținut de EIT Raw Materials și EIT Manufacturing, se derulează în opt țări – Bulgaria, Grecia, Italia, Polonia, Portugalia, România, Serbia și Ungaria –, cu sprijinul Junior Achievement Europa.

Proiectul se adresează elevilor cu vârsta între 14 și 18 ani și are ca obiectiv dezvoltarea competențelor digitale și antreprenoriale pentru o economie circulară.

În anul 2021, peste 9.000 de elevi și profesori din România au participat la proiect.

Prin metode de predare-învățare moderne, adaptate sistemului hibrid, activitățile din cadrul proiectului le permit elevilor să își exerseze abilitățile digitale și antreprenoriale, descoperind ce înseamnă economia circulară și cum poate fi aplicată în vederea gestionării responsabile a resurselor.

Modulele de învățare, disponibile în opt limbi, inclusiv în limba română, la care elevii și profesorii au acces în mod gratuit sunt:

 1. Introducere în siguranța și eticheta online
 2. Introducere în economia circulară
 3. Metalele și economia circulară
 4. Moda și economia circulară
 5. Regândirea materialelor plastice
 6. O economie circulară pentru smartphone-uri și dispozitive electronice
 7. Deșeurile electronice și economia circulară
 8. Robotica și economia circulară
 9. Combaterea schimbărilor climatice prin consumul circular
 10. Economia circulară a alimentelor în orașe

Proiectul Girls Go Circular susține Acțiunea 13 – Încurajarea participării femeilor în STEM din Planul de acțiune pentru educație digitală al Comisiei Europene și facilitează accesul elevilor la un context educațional ce îi poate ajuta să devină viitori lideri sau antreprenori.

 • Abilități antreprenoriale: prin exerciții interactive, elevii învață cum să identifice oportunități de afaceri, să aibă inițiativă și să lucreze în echipă. Activitățile de grup, prin stimularea creativității, a încrederii în sine, a antrenării abilităților analitice și de rezolvare a problemelor, sprijină elevii pentru a deveni agenți ai schimbării.
 • Abilități digitale: pentru a se dezvolta și adapta în era digitală, este necesar ca tinerii să aibă capacitatea de a evalua și gestiona, în mod corect, informațiile de pe internet, de a interacționa utilizând diferite instrumente online și de a dezvolta conținut digital. Proiectul Girls Go Circular sprijină tinerii în dobândirea acestor competențe și contribuie la creșterea gradului de conștientizare cu privire la comportamentul din mediul online.
 • Economie circulară: informațiile despre economia circulară completează învățarea digitală și oferă elevilor o perspectivă care sporește gradul de conștientizare a aspectelor de mediu. Datorită caracterului transversal al subiectelor abordate, elevii sunt încurajați să reflecteze asupra provocărilor din societatea actuală și să se pregătească pentru a fi liderii unui viitor durabil.

Detalii despre proiect la https://old.jaromania.org/proiecte/girls-go-circular.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie