Innovation Day - Agribusiness în Școală, derulat cu susținerea Romanian-American Foundation


Innovation Day - Agribusiness în Școală, derulat cu susținerea Romanian-American Foundation

Pe 30 martie, în cadrul Innovation Day, organizat online, ca parte a proiectului educațional JA Agribusiness în Școală, cu sprijinul Romanian-American Foundation, au participat 60 de elevi și 12 profesori, din 11 licee agricole.

Tinerii participanți au lucrat pe echipe, primind feedback pe planurile de proiecte, de la profesorii coordonatori și mentorii voluntari.

Provocarea a fost să propună o idee de afacere care să valorifice potențialul agricol al comunității lor și care poate fi implementată în timp scurt, cu resurse puține.

Dintre soluțiile propuse de elevi cu specific agribusiness, menționăm pe următoarele: afaceri care își propun să ofere următoarele produse, în funcție de specificul zonei și cererea de pe piață – miere ecologică, lactate bio, legume și fructe bio, pește, ceaiuri naturale și plante medicinale, dar și servicii precum reciclarea resturilor menajere.

Participanții au apreciat formatul workshop-ului, posibilitatea de a lucra în echipe și de a-și testa cunoștințele de antreprenoriat și creativitatea, și de a gândi soluții care pot fi transpuse în practică, cu resurse limitate.

Testimoniale participanți:

  • A fost o activitate interesantă, care m-a ajutat să învăț lucruri noi despre agribusiness și activități antreprenoriale.
  • Din punctul meu de vedere această activitate a fost utilă și interesantă, deoarece am reușit să realizăm un plan de afaceri.
  • Mi s-a părut un workshop interesant și folositor pe viitor, încât ne poate ajuta în cazul în care ne decidem să ne deschidem o afacere.
  • Am învățat cum se face un plan de afaceri, am descoperit diferite domenii din agricultură și am învățat lucruri noi.
  • Toate aceste activități sunt extrem de utile elevilor, pentru că îi forțează să iasă din zona de confort, să fie generatori de soluții, nu de probleme.
  • Am învățat că trebuie să gândim repede și bine, să ne cunoaștem resursele și comunitatea pentru a identifica oportunitățile și dinamica acestora și că elevii sunt o resursă inepuizabilă de idei și inițiative.

Proiectul JA Agribusiness în Școală se desfășoară în licee agricole din România și cuprinde componente care contribuie la pregătirea profesorilor și elevilor din aceste școli, prin acces gratuit la resurse de învățare practice și interactive prin platforma JA Inspire™, din programul JA Educație antreprenorială, la studii de caz din domeniul românesc de agribusiness, oportunitatea de a participa la Incubatorul Național JA BizzFactory™ cu idei de afaceri și companii pilot agribusiness, dar și posibilitatea pentru licee de a beneficia de granturi prin care să deruleze proiecte de educație antreprenorială la nivel local.

Proiectul Agribusiness în Școală se derulează sub umbrela programului ”Creștem prin Educație Agricolă” (CEA), care este finanțat de Romanian-American Foundation (RAF) și derulat de un consorțiu de organizații din care fac parte: Fundația World Vision România, Junior Achievement România, Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj și Centrul Român de Politici Europene.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie