Au fost desemnati câștigătorii competiției Solve for Tomorrow organizată de Samsung cu sprijinul JA Romania


Au fost desemnati câștigătorii competiției Solve for Tomorrow organizată de Samsung cu sprijinul JA Romania

București, România – 23 februarie 2023 – A doua ediție a competiției naționale Solve for Tomorrow organizată de Samsung Electronics România în parteneriat cu Junior Achievement România a ajuns la final. În 21 februarie, în cadrul evenimentului „Finala Competiției Solve for Tomorrow ediția 2022-2023” organizat în București, au fost desemnați câștigătorii acestei ediții, în urma notelor acordate de juriul format din Marinica Stoian (Inspector General, Ministerul Educației), Simona Panait (Marketing Director România și Bulgaria, Samsung Electronics România), Alice Cornea (Deputy CEO, Junior Achievement România) și Oana Bulexa (Managing Partner, MSL The Practice).

„Solve for Tomorrow este despre implicare, determinare, educație, responsabilitate, despre viitorul pe care începem să-l construim de astăzi, idee cu idee. Suntem încrezători în modul în care tinerii văd viitorul, precum și în capacitatea lor de a îmbina creativitatea cu educația și inovația pentru a dezvolta soluții tehnologice care să îmbunătățească standardul de viață în comunitățile din care facem parte. Prin Solve for Tomorrow, reafirm cu încredere că suntem mândri că putem investi în comunitatea locală de tineri – ideile acestora sunt extraordinare, iar perspectiva din care aleg să privească lumea este fără limitări, doar plină de posibilități”, a declarat Simona Panait, Marketing Director România și Bulgaria, Samsung Electronics România.


În urma procesului de jurizare, au fost desemnați următorii câștigători:

  • Premiul I – acordat echipei Echipa Verde, Colegiul Național Eudoxiu Hurmuzachi din Rădăuți.
    Echipa a dezvoltat prototipul unui sistem hidroponic care permite cultivarea plantelor într-un substrat de nutrienți și ados de ulei vegetal, care încetinește ritmul de evaporare a apei.
  • >Premiul II – acordat echipei Spacemind Kingdom, Liceul Tehnologic Jacques M. Elias, Sascut.
    Echipa a dezvoltat conceptul unui joc-aplicație, adresat fetelor, pentru promovarea educației în domeniile STEM.
  • Premiul III – acordat echipei SurvEco, Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, București.
    Echipa a dezvoltat prototipul unui sistem de drone care prin intermediul AI va putea identifica zonele limitrofe orașelor, cu depozitări sau arderi ilegale de deșeuri.
  • Premiul special Cool Factor Award - acordat echipei Team EQ, Colegiul Național Mihai Eminescu, Botoșani.
  • Premiul special Best Speech – acordat Alexiei Dinu, Colegiul Național Elena Cuza, București.
  • Premiul special Best Teacher – acordat prof. dr. Mirela Dumitru-Savin, Colegiul Militar Alexandru Ioan Cuza, Constanța.

„Solve for Tomorrow înseamnă oportunitatea de a vedea viitorul pe care tinerii învață să îl construiască. Diversitatea soluțiilor pe care le-au propus și modul în care au utilizat tehnologia pentru a da formă acestora sunt de-a dreptul surprinzătoare – de la platforme care transformă învățarea prin IA, la aplicații mobile care previn consumul mare de energie sau sisteme de cultivare a plantelor cu un consum redus de apă. Îi felicit pe finaliști pentru creativitatea, curajul și preocuparea de a aduce schimbări în bine, în comunitățile lor”, a spus Alice Cornea (Deputy CEO, Junior Achievement România).

Cele 24 de proiecte ajunse în Finală au fost jurizate pe baza unor criterii atent definite – cea mai bună utilizare a tehnologiei (aplicație, produs sau serviciu) pentru a aborda una dintre temele competiției, calitatea detaliilor și claritatea planului final prezentat în cadrul pitch-ului final, dezvoltarea vizibilă a ideii, inclusiv crearea unui prototip și testarea acestuia în rândul publicului vizat, creativitatea și originalitatea ideii, fezabilitatea soluției în raport cu tehnologia, reursele, legislația și reglementările actuale luate în considerare, potențialul ideii de a avea o influență bună asupra societății și/sau a mediului, potențialul de a ajunge la publicul vizat și demonstrarea metodei Sustainable Design Thinking.

„Iată-ne ajunși la finalul celei de-a doua ediții Solve for Tomorrow România, o nouă ediție în cadrul căreia tinerii ne-au cucerit cu entuziasmul și modul inovator de găsi soluții la problemele identificate în societate. Pasiune, dedicare și optimism – am avut ocazia să vedem că acestea sunt cuvintele cheie care definesc elevii români cu vârsta între 16 și 18 ani, iar noi, membrii juriului, suntem bucuroși că avem ocazia să descoperim cum arată viitorul prin ochii lor. Știm că nu este niciodată prea devreme să te gândești la viitor și că ai nevoie doar de o idee pentru a transforma ce ne înconjoară, iar prin intermediul Solve for Tomorrow asta ne propunem – încurajăm tinerii să înceapă astăzi să schimbe lumea, idee cu idee”, a transmis Oana Bulexa (Managing Director, MSL The Practice).


Ediția Solve for Tomorrow 2022-2023 înseamnă:

  • Un număr record de 325 de înscrieri la nivel național
  • 24 de proiecte finaliste
  • 4 luni intense de pregătire – ateliere, workshop-uri, sesiuni 1:1, realizate cu sprijinul mentorilor din cadrul Samsung Electronics România și Junior Achievement România
  • Sesiuni online cu membrii Team Galaxy: Bogdan Techeș, Lorena Șerban, Jaxi, Radu Constantin
  • Interacțiunea cu +1.200 profesori și +1.300 elevi
Distribuiti:

articole din aceeasi categorie