O ECHIPĂ DE STUDENȚI DIN TÂRGU-MUREȘ SUSȚINUTĂ PENTRU DEZVOLTAREA START-UP-ULUI PRIN BEST TECH IDEA AWARD


O ECHIPĂ DE STUDENȚI DIN TÂRGU-MUREȘ SUSȚINUTĂ PENTRU  DEZVOLTAREA START-UP-ULUI PRIN BEST TECH IDEA AWARD

14 echipe de studenți din 8 universități au concurat în cadrul Finalei Naționale a programului internațional de antreprenoriat Junior Achievement (JA) Compania Anului 2021.

Best Tech Idea Award, susținut de HP, prin programul HP LIFE, a fost acordat de către juriu echipei iScreen, de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie George Emil Palade, din Târgu Mureș, județul Mureș.iScreen este un serviciu inovator, care a luat naștere din nevoia de a asigura suport și informații veridice pentru populația interesată de prevenția medicală și îmbunătățirea calității vieții. Astfel, echipa îmbină prin soluția propusă inovația și folosirea inteligentă a tehnologiei pentru a crea valoare adăugată în comunitate.

„Experiența în cadrul Incubatorului JA BizzFactory a fost benefică pentru noi ca echipă și viitori antreprenori, dar și pentru dezvoltarea ideii propriu-zise. Colaborarea pe care am avut-o cu mentorii noștri, consultanți voluntari HP, și seminariile de pregătire au făcut ca iScreen să se dezvolte într-o comunitate bazată pe înțelegerea nevoilor utilizatorilor noștri. În plus, premiul câștigat reprezintă un pas important pentru a confirma că suntem pe drumul cel bun în a ne remarca pe piața produselor de digital health de care are nevoie România.” – ne-au împărtășit membrii echipei iScreen

În cadrul ediției 2021 a programului internațional JA de antreprenoriat, 12 voluntari din diferite departamente ale HP Inc. Romania au mentorat o parte dintre echipele de studenți, iar alături de echipa iScreen, alte două echipe au obținut premii la Finala Națională JA Compania Anului, impresionând juriul cu fezabilitatea soluțiilor propuse:

  • echipa Inno, Universitatea de Vest din Timișoara – Company of the Year, Marele premiu - secțiunea studenți – a propus o platformă cu aplicații și videoclipuri VR care ajută psihoterapeuții să trateze pacienții care suferă de depresie, anxietate și fobii.
  • echipa Curious, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași – Best Business Plan – a propus o platformă educativă, care oferă informație organizată și de calitate (cursuri, sesiuni cu mentori etc.) la prețuri accesibile.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie