COMPETIȚIA INTERNAȚIONALĂ DE ANTREPRENORIAT pentru elevi și studenți „JA Compania Anului – GEN-E”, ediția 2023


COMPETIȚIA INTERNAȚIONALĂ DE ANTREPRENORIAT pentru elevi și studenți  „JA Compania Anului – GEN-E”, ediția 2023

Prin programul de antreprenoriat Junior Achievement (JA), cel mai mare program global de antreprenoriat pentru tineri de 15-26 de ani, elevii și studenții învață cum să pună în practică o idee de business, de la stabilirea obiectivelor companiei și până la închiderea operațiunilor.

În România, programul de antreprenoriat este derulat în parteneriat cu Ministerul Educației și instituțiile de învățământ partenere în anul școlar/academic curent și include trei componente:

  1. INSPIRE: Cursul de antreprenoriat (Antreprenor JUNIOR™ – elevi și Start UP™ – studenți), componenta teoretică a programului, cu versiune hibridă (print și digital pe platforma JA INSPIRE™), care se desfășoară în instituțiile de învățământ, sub coordonarea profesorilor și a JA.
  2. PREPARE: Incubatorul Național JA BizzFactory™ are rolul de a dezvolta competențe, atitudini și aptitudini practice antreprenoriale, digitale și de comunicare, necesare pentru profesiile viitoare, dar și de a-i motiva pe tineri să treacă de la idee la pilot de afacere sau start-up.
  3. SUCCEED: Competiția de antreprenoriat – ediția națională și internațională reunește echipele de tineri care au un pilot de afacere sau un start-up (detalii etape și calendar în regulament), putând concura pentru premii și pentru finala europeană Gen-E din luna iulie 2023 de la Istanbul.

Participanții vor avea acces la instrumente de învățare hibridă (JA Inspire™), problem-based learning (DreamShaper), sesiuni de training și consultanță susținute de profesioniști și vor putea susține gratuit testarea internațională ESP – Entrepreneurial Skills Pass.

Profesorii înregistrați la programul Junior Achievement de Educație Antreprenorială își pot înscrie, gratuit, până pe 25 ianuarie 2023 echipele de elevi/studenți la competiția internațională „JA Compania Anului – GEN-E”!

„Incubatorul BizzFactory a reprezentat pentru mine probabil experiența care îmi va defini tot viitorul. Concursul efectiv a fost o experiență extraordinară de la care, deși nu am câștigat un premiu, pot spune că am plecat cu un bagaj de informații și amintiri foarte bogat. Partea mea favorită? Webinariile de consultanță sau de training interactive – probabil o să îmi amintesc foarte mult timp de acum încolo de secțiunile de întrebări și de micile activități practice. Aș mai participa anul viitor? Mă puteți considera deja înscris și cu ideea de business aleasă. Sunt mândru că am putut face parte din marea familie Junior Achievement.” – Participant BizzFactory™ 2022, Liceul Tehnologic Vitomirești, Olt

Programul JA de Educație Antreprenorială este susținut financiar de Romanian-American Foundation, Citi Foundation, Accenture, EY Romania, FedEx Express, HP, NN, PMI și PMIEF. În ediția curentă din anul școlar 2022-2023 a programului s-au înscris peste 21.000 de elevi și studenți, îndrumați de 963 de profesori, din 706 instituții de învățământ, din 322 de localități.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie