JA Europe și NN Group continuă implementarea proiectului Social Innovation Relay

JA Europe și NN Group continuă implementarea proiectului Social Innovation Relay

JA Europe și NN Group încep al treilea an al parteneriatului lor global ce încurajează tinerii să susțină inovarea socială și să devină responsabili pentru viitorul financiar propriu, dar și al comunității din care fac parte.

În primii 2 ani de parteneriat, am avut un impact pozitiv asupra unui număr semnificativ de elevi – peste 16.000, cu sprijinul a 260 de voluntari NN. Peste 600 de profesori au participat la proiect și au fost generate mai mult de 1.000 de idei de inovare socială.

În România, pe parcursul anului școlar 2015-2016, în proiectul Social Innovation Relay (SIR) au fost implicați peste 3.200 de elevi de liceu, 115 profesori și 15 voluntari NN, fiind generate aproximativ 150 de idei de inovare socială. În etapa națională au participat cele mai bune 10 echipe, formate din 38 de elevi din 8 licee și 6 localități. 

„NN se mândrește cu parteneriatul său cu Junior Achievement. Parteneriatul global cu JA se pliază perfect pe programul nostru mondial de responsabilitate socială, Future Matters, menit să sporească nivelul de bunăstare financiară a oamenilor. Prin programele pe care le sprijinim, dorim să încurajăm elevii să îmbrățișeze inovația socială și antreprenoriatul, pentru a putea face față provocărilor din societate. Credem că astfel vor dobândi abilități importante, necesare în orice loc de muncă sau în afaceri. Suntem încântați să continuăm să lucrăm împreună pentru îndeplinirea obiectivelor noastre comune“, a declarat Fleur Hudig, Head of Corporate Citizenship, NN Group.

În continuare, NN Group și JA Europe vor pune în aplicare și mai multe tipuri de activități în diferite țări, după cum urmează:
-  Social Innovation Relay (SIR), o inițiativă globală care reunește elevi și mentori de afaceri experimentați, pentru a oferi modele reale de rezolvare a problemelor sociale din comunitățile lor, dar și din afara acestora. SIR va fi implementat în 9 țări: Bulgaria, Republica Cehă, Ungaria, Polonia, România, Slovacia, Spania, Japonia și Singapore;
-  8 țări vor implementa Social Innovation Camps: Belgia, Bulgaria, Republica Cehă, Ungaria, Olanda, România, Spania și Turcia;
-  Job Shadow Days, care oferă posibilitatea alumnilor JA de a se afla, timp de o zi, în preajma voluntarilor NN din Grecia, Ungaria, Luxemburg, Polonia, Spania și Japonia.

„În cadrul parteneriatului cu NN Group, le solicităm elevilor să-și aplice creativitatea și ingeniozitatea în rezolvarea unora dintre cele mai mari probleme la nivel mondial: consumul de energie, accesul la educație, lipsa de personal calificat. Interacțiunea cu profesioniștii NN, prin exemplele concrete, din lumea reală, oferă tinerilor o mai bună înțelegere a competențelor cerute și a rolului afacerilor în găsirea de soluții“, a declarat Caroline Jenner, CEO, JA Europe.

Echipa Oculus, formată din liceeni de la Colegiul Național I.L. Caragiale din București, a câștigat locul I la finala globală SIR 2016. Elevii români și-au propus să sprijine persoanele cu deficiențe de vedere să devină mai independente în mișcare cu o pereche de ochelari high-tech ce includ dispozitive de siguranță și navigație. Ochelarii Mitra sunt echipați cu senzori infraroșii, ce măsoară temperatura de la suprafața obiectelor și transmit informații despre distanțele obiectelor din apropiere, oferind traiectorii alternative pentru utilizatori.

Mai multe detalii despre derularea proiectului SIR în România pot fi consultate pe sir.jaromania.org    

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie