AGRIBUSINESS - soluția celor 7 echipe de tineri din finala națională a competiției europene Company of the Year 2021
Calificate în finala națională a competiției europene, 7 echipe de tineri propun afaceri care aduc în agribusiness atât elemente de inovație și tehnologie, prin soluții software și tehnologii IoT, dar și vechi tradiții locale, așa cum sunt apicultura, creșterea viermilor de mătase sau confecționarea manuală de șosete moderne din lână. Producția de gemuri și sucuri bio, pepiniere pentru șofran pentru uz alimentar, colectarea și producerea compostului necesar agricultorilor, dar și un club care propune copiilor și părinților un program practic despre agricultură, sunt printre proiectele tinerilor antreprenori.
Iată echipele finaliste și ideile lor de afaceri:
Bio-Agro Land, Școala Superioara Comerciala Nicolae Kretzulescu București, propune cultivarea fructelor în sistem ecologic și producerea de gem, dulceață sau suc natural, fără adaos de aditivi, coloranți, conservanți și fără zahăr.
Biomiereapi, Liceul Tehnologic Valeriu Braniște, Lugoj, Timiș, propune un business de producție și comercializare miere și produse apicole, precum și componenta de comercializare material biologic pentru apicultori.
Club Natura, Liceul Demostene Botez Trușești, Botoșani aduce prin Clubul propus copiilor, informații despre agricultură, animale, plante și modalități educative de petrecere a timpului liber în natură.
DUDEE, Liceul Tehnologic „Jacques M. Elias” Sascut, Bacău reînvie tradiția creșterii viermilor de mătase, propunând o afacere de comercializare a tuturor produselor corelate acestei activități - gogoși de mătase, crisalida viermilor și dude.
Sofrania, Liceul Teoretic Traian Vuia Făget, Timiș, pe lângă cultivarea și comercializarea șofranului pentru uz alimentar, aduce in business si dezvoltarea unei pepiniere și a unei bănci de bulbi selecționați.
WARM SHEEPS, Liceul Tehnologic Dorna Cândrenilor, Suceava, aduce tradiția confecționării de ciorapi din lână de oaie țigaie în realizarea unor produse moderne, destinate deopotrivă celor de la sat și oraș.
NGFtech, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi, Iași propune folosirea tehnologiilor IoT și a aplicațiilor software pentru monitorizarea condițiilor de mediu din sere și solarii.
Mai multe detalii despre echipe și proiectele lor: https://jar.ro/incubator